REKLAMA

Zapekané zemiaky s bryndzou

Recept na Zapekané zemiaky s bryndzou je skvelou voľbou pre milovníkov slovenskej kuchyne. Tento jednoduchý, no chutný pokrm využíva kľúčové suroviny ako bryndza a zemiaky, ktoré sú tradičnými ingredienciami slovenskej kuchyne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 8 stredne veľkých zemiakov Pridané do
  • 200 g bryndze Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 150 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 °C. Zemiaky dôkladne očistite a opláchnite. Potom ich vložte do hrnca s osolenou vriacou vodou a varíme ich asi 15-20 minút, kým nie sú takmer mäkké.

2. Krok

Po uvarení zemiaky nechajte trochu vychladnúť, aby ste ich mohli ľahšie ošúpať. Potom ich ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

3. Krok

V panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista. Vymažte pekáč maslom. Vložte doň vrstvu nakrájaných zemiakov a posypte ich polovicou cibuľového a cesnakového mixu. Pokračujte vrstvením zemiakov a cibuľového mixu, až do vyčerpania všetkých ingrediencií. Na vrch posypte rozdrobenú bryndzu.

4. Krok

V malej miske zmiešajte smotanu, soľ a čierne korenie. Túto zmes zalejte cez zemiaky a bryndzu v pekáči.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, kým zemiaky nezhnednú a smotana sa dobre zapečie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov