REKLAMA

Zapekaná tekvica hokkaido

Zapekaná tekvica je chutná a zdravá príloha, ktorá sa hodí na každú príležitosť. Vďaka chrumkavému vonkajšku a jemnému vnútru tekvice sa stane hitom pre deti aj dospelých.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 tekvica Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá škorica Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušený tymián Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 12 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 220 °C.

2. Krok

Opláchnite tekvicu pod studenou vodou a potom odrežte vrchnú a spodnú časť. Rozrežte tekvicu na polovicu a vydlabte semená.

3. Krok

Nakrájajte tekvicu na kocky a rozložte ju na plech s pergamenovým papierom.

4. Krok

Zmiešajte olivový olej, škoricu, tymián, soľ a korenie.

5. Krok

Tekvicu pokvapkajte korením a hádžte dookola, kým sa neobalí.

6. Krok

Pečte.

7. Krok

Vyberte ho z rúry a preložte na servírovací tanier.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov