REKLAMA

Zdroj: Pixabay: manfredrichter

Základné pikantné indické zemiaky s korením

Tento jednoduchý, ale chutný pokrm varila a zdokonaľovala moja rodina po celé generácie. Dobre sa kombinuje s jednoduchým dalom alebo raitou na báze tvarohu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 väčších zemiakov Pridané do
  • 2 čajová lyžička Semená rasce Pridané do
  • 1 čajová lyžička Kurkuma v prášku Pridané do
  • 1 čajová lyžička Prášok z červeného chilli Pridané do
  • 2 čajová lyžička Koriandrový prášok Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • 2 polievková lyžica rastlinný olej Pridané do
  • Čerstvo nasekané listy koriandra na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Začnite varením zemiakov. Zemiaky síce môžete variť vcelku, ale podľa mňa je rýchlejšie nakrájať ich pred varením na kocky - urýchli to proces varenia.

2. Krok

Keď sú zemiaky mäkké a dobre uvarené, vodu z nich sceďte a nechajte ich vychladnúť. Zemiaky ošúpte, ak ich nemáte radšej so šupkou - šupka im dodáva príjemnú štruktúru.

3. Krok

Vo veľkej panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Pridajte semienka rasce a nechajte ich trochu zasyčať. Dávajte pozor, aby ste ich nespálili, spálené rascové semienka môžu dodať horkastú chuť.

4. Krok

Teraz do oleja pridajte kurkumu, červené čili a koriander. Pri pridávaní korenia udržujte nízku teplotu, inak by sa mohlo spáliť a zmeniť chuť.

5. Krok

Rýchlo pridajte uvarené zemiaky a podľa chuti osoľte. Dobre premiešajte, kým sa všetky zemiaky nepokryjú zmesou korenia. Tým sa zabezpečí rovnomerné rozloženie chuti.

6. Krok

Nechajte ich ešte niekoľko minút variť, kým zemiaky neabsorbujú všetko lahodné korenie.

7. Krok

Pred podávaním ozdobte čerstvo nasekanými lístkami koriandra. Zdobenie dodá celému pokrmu nielen farebný nádych, ale aj sviežosť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1294 receptov