Zdroj: pixabay

Vitello tonnato- teľacie v tuniakovej omáčke

REKLAMA

Skvelé predjedlo pre naozajstných gurmánov.

  • 120Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäso

  • 1 kg teľacieho stehna Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 2 mrkvy Pridané do
  • 2 ks stopkového zeleru Pridané do
  • 1 vetvička rozmarínu Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
  • biele víno Pridané do

Omáčka

  • 1 bal ančovičky Pridané do
  • 4 pl kapary Pridané do
  • 6 konzerv tuniak kúsky Pridané do
  • 2 malé majonézy Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso si spolu z rozmarýnom a bobkovým listom zaviažeme do gázy a premotáme motúzom aby malo stále pekný tvar.

2. Krok

Pripravíme si vývar. V rovnakom pomere dáme do hrnca vodu a biele víno, pridáme očistenú mrkvu, cibuľu a zeler. Osolíme. Vývar varíme aby nám zelenina zmäkla.

3. Krok

Do vývaru vložíme zviazané mäso a varíme 90 minút. Najlepšie je ak nám mäso vychladne vo vývare. Nesmieme ho krájať horúce. Rozpadlo by sa.

4. Krok

Zatiaľ si pripravíme omáčku. Všetky suroviny na omáčku len spolu vymiešame v mixéry. Alebo zmixujeme ponorným mixérom.

5. Krok

Mäso nakrájame na čo najtenšie plátky a prelejeme ho studenou omáčkou.

Komentáre (1)

Zaneta 16. 9. 2022

Ďakujem za receptík :)

Podobné recepty

Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kurací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčová panenka s horčičovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najtradičnejšia kôprová omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najjemnejšie teľacie s cesnakovo-syrovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kurací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčová panenka s horčičovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najtradičnejšia kôprová omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

1120 receptov

Mäsité jedlá

466 receptov

Lacné jedlá

628 receptov

Kuracie mäso

189 receptov

Raňajky

427 receptov

Večera

971 receptov

Dezert

851 receptov

Pečivo

131 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Vitello tonnato- teľacie v tuniakovej omáčke

Skvelé predjedlo pre naozajstných gurmánov.

120
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Mäso si spolu z rozmarýnom a bobkovým listom zaviažeme do gázy a premotáme motúzom aby malo stále pekný tvar.

2. Krok

Pripravíme si vývar. V rovnakom pomere dáme do hrnca vodu a biele víno, pridáme očistenú mrkvu, cibuľu a zeler. Osolíme. Vývar varíme aby nám zelenina zmäkla.

3. Krok

Do vývaru vložíme zviazané mäso a varíme 90 minút. Najlepšie je ak nám mäso vychladne vo vývare. Nesmieme ho krájať horúce. Rozpadlo by sa.

4. Krok

Zatiaľ si pripravíme omáčku. Všetky suroviny na omáčku len spolu vymiešame v mixéry. Alebo zmixujeme ponorným mixérom.

5. Krok

Mäso nakrájame na čo najtenšie plátky a prelejeme ho studenou omáčkou.

Ingrediencie
Mäso
1 kg
teľacieho stehna
1
cibuľa
2
mrkvy
2 ks
stopkového zeleru
1 vetvička
rozmarínu
2 ks
bobkový list
soľ
biele víno
Omáčka
1 bal
ančovičky
4 pl
kapary
6 konzerv
tuniak kúsky
2
malé majonézy