REKLAMA

Veterníky z odpaľovaného cesta

120 min

Klasické veterníky z odpaľovaného cesta s karamelovou polevou.

120 min

Ingrediencie

porcií
15

Odpaľované cesto

  • 125 ml voda Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 250 g múka Pridané do
  • štipka štipka soli Pridané do
  • 175 g maslo Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do

Krém

  • 400 ml mlieko Pridané do
  • 1 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 75 g maslo Pridané do
  • 2 pl šľahačka Pridané do
  • 2 PL kryštálový cukor Pridané do

Poleva

  • 5 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 1 dcl mlieko Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Odpaľované cesto: Do hrnca si vlejeme vodu s mliekom a privedieme do varu. Pridáme maslo a štipku soli. Keď zmes začne vrieť naraz vsypeme hladkú múku a poriadne miešame - odpaľujeme, kým sa cesto nespojí. Následne cesto premiestnime do studenej nádoby a postupne pridávame k nemu vajíčka. Každé vajíčko zašľaháme do cesta. Cesto je akurát, keď sa odlepuje od stierky. Predhrejeme rúru na 220 stupňov a na spodok dáme plech s vodou.

2. Krok

Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka a na vymastenom vysypanom plechu tvoríme veterníky. Aby boli vysoké, odporúčam 2 vrstvy cesta na seba. Dáme piecť. Prvých 10 minút na 220 stupňov a potom znížime na 180 a pečieme zhruba 30 minút. Odporúčam ale sledovať bez otvárania dvierok na rúre. Hotové veterníky necháme vychladnúť a potom ich prekrojíme.

3. Krok

Plnku pripravíme uvarením hustého pudingu z mlieka a Zlatého klasu (podľa návodu na obale). Necháme ho vychladnúť a do mierne teplého vmiešame maslo, 2 PL vyšľahanej šľahačky a 2 PL cukru. Poriadne premiešame. Cukrárske vrecko naplníme plnkou a plníme spodnú časť každého veterníka.

4. Krok

Na polevu si pripravíme karamel z kryštálového cukru, ktorý necháme skaramelizovať na suchej panvici. Keď je v tekutom stave, prilejeme k nemu mlieko a poriadne miešame. Do zmesi prisypeme postupne preosiaty práškový cukor tak, aby sme dosiahli požadovanú hustotu polevy. Správne hustá by mala byť tak, aby po preliatí vrchnej časti veterníka nestekala ani nebola príliš hustá.

5. Krok

Nech sa vydaria :)

Komentáre (1)

Martinka 28. 8. 2021

poznám to. je to veľmi dobré.

Podobné recepty

zuzana_vari
zuzana_vari
Náhľad receptu Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
Fotorecept

Pudingový koláč so šľahačkou

Jeden z najobľúbenejších chladených koláčov. Tentokrát kombinácia vanilkového a kakaového pudingu.

Medový krémeš

Naty
Naty
Náhľad receptu Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa

Oblíž prst

TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.
TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor
TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Medový krémeš
Recept od prémiového používateľa

Medový krémeš

Recept na dokonalý medový krémeš na každú príležitosť.
David719
David719
Náhľad receptu Šľahačkové Eclairs
Recept od prémiového používateľa

Šľahačkové Eclairs

Nie sú tieto Eclairs jednoducho krásne? Vyskúšajte si ich doma aj vy, príprava je jednoduchá!
patrik_v_kuchyni
patrik_v_kuchyni
Náhľad receptu Overený recept na jednoduché makrónky
Videorecept
Videorecept

Overený recept na jednoduché makrónky

Našiel som tento recept na red velvet domáce makrónky, ktoré vydržia dlho, teda pokiaľ ich niekto nezje :)

Podobné recepty

zuzana_vari
zuzana_vari
Náhľad receptu Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
Fotorecept

Pudingový koláč so šľahačkou

Jeden z najobľúbenejších chladených koláčov. Tentokrát kombinácia vanilkového a kakaového pudingu.

Medový krémeš

Naty
Naty
Náhľad receptu Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa

Oblíž prst

TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.
TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor
TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Medový krémeš
Recept od prémiového používateľa

Medový krémeš

Recept na dokonalý medový krémeš na každú príležitosť.
David719
David719
Náhľad receptu Šľahačkové Eclairs
Recept od prémiového používateľa

Šľahačkové Eclairs

Nie sú tieto Eclairs jednoducho krásne? Vyskúšajte si ich doma aj vy, príprava je jednoduchá!
patrik_v_kuchyni
patrik_v_kuchyni
Náhľad receptu Overený recept na jednoduché makrónky
Videorecept
Videorecept

Overený recept na jednoduché makrónky

Našiel som tento recept na red velvet domáce makrónky, ktoré vydržia dlho, teda pokiaľ ich niekto nezje :)

Top kategórie

Obed

1884 receptov

Mäsité jedlá

861 receptov

Pre diabetikov

622 receptov

Lacné jedlá

907 receptov

Dezert

1356 receptov

Rýchle jedlá

696 receptov

Kuracie mäso

312 receptov

Pečivo

232 receptov