Veterníky z odpaľovaného cesta

REKLAMA

Klasické veterníky z odpaľovaného cesta s karamelovou polevou.

  • 120Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Odpaľované cesto

  • 125 ml voda Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 250 g hladká múka Pridané do
  • štipka štipka soli Pridané do
  • 175 g maslo Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do

Krém

  • 400 ml mlieko Pridané do
  • 1 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 75 g maslo Pridané do
  • 2 pl smotana na šľahanie Pridané do
  • 2 PL kryštálový cukor Pridané do

Poleva

  • 5 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 1 dcl mlieko Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Odpaľované cesto: Do hrnca si vlejeme vodu s mliekom a privedieme do varu. Pridáme maslo a štipku soli. Keď zmes začne vrieť naraz vsypeme hladkú múku a poriadne miešame - odpaľujeme, kým sa cesto nespojí. Následne cesto premiestnime do studenej nádoby a postupne pridávame k nemu vajíčka. Každé vajíčko zašľaháme do cesta. Cesto je akurát, keď sa odlepuje od stierky. Predhrejeme rúru na 220 stupňov a na spodok dáme plech s vodou.

2. Krok

Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka a na vymastenom vysypanom plechu tvoríme veterníky. Aby boli vysoké, odporúčam 2 vrstvy cesta na seba. Dáme piecť. Prvých 10 minút na 220 stupňov a potom znížime na 180 a pečieme zhruba 30 minút. Odporúčam ale sledovať bez otvárania dvierok na rúre. Hotové veterníky necháme vychladnúť a potom ich prekrojíme.

3. Krok

Plnku pripravíme uvarením hustého pudingu z mlieka a Zlatého klasu (podľa návodu na obale). Necháme ho vychladnúť a do mierne teplého vmiešame maslo, 2 PL vyšľahanej šľahačky a 2 PL cukru. Poriadne premiešame. Cukrárske vrecko naplníme plnkou a plníme spodnú časť každého veterníka.

4. Krok

Na polevu si pripravíme karamel z kryštálového cukru, ktorý necháme skaramelizovať na suchej panvici. Keď je v tekutom stave, prilejeme k nemu mlieko a poriadne miešame. Do zmesi prisypeme postupne preosiaty práškový cukor tak, aby sme dosiahli požadovanú hustotu polevy. Správne hustá by mala byť tak, aby po preliatí vrchnej časti veterníka nestekala ani nebola príliš hustá.

5. Krok

Nech sa vydaria :)

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

poznám to. je to veľmi dobré.

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Overený recept na jednoduché makrónky
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Overený recept na jednoduché makrónky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kardinálové rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Overený recept na jednoduché makrónky
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Overený recept na jednoduché makrónky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kardinálové rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

793 receptov

Dezert

681 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

325 receptov

Večera

679 receptov

Lacné jedlá

483 receptov

Cestoviny

110 receptov
Recipe author image Vlastula

Veterníky z odpaľovaného cesta

Klasické veterníky z odpaľovaného cesta s karamelovou polevou.

120
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Odpaľované cesto: Do hrnca si vlejeme vodu s mliekom a privedieme do varu. Pridáme maslo a štipku soli. Keď zmes začne vrieť naraz vsypeme hladkú múku a poriadne miešame - odpaľujeme, kým sa cesto nespojí. Následne cesto premiestnime do studenej nádoby a postupne pridávame k nemu vajíčka. Každé vajíčko zašľaháme do cesta. Cesto je akurát, keď sa odlepuje od stierky. Predhrejeme rúru na 220 stupňov a na spodok dáme plech s vodou.

2. Krok

Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka a na vymastenom vysypanom plechu tvoríme veterníky. Aby boli vysoké, odporúčam 2 vrstvy cesta na seba. Dáme piecť. Prvých 10 minút na 220 stupňov a potom znížime na 180 a pečieme zhruba 30 minút. Odporúčam ale sledovať bez otvárania dvierok na rúre. Hotové veterníky necháme vychladnúť a potom ich prekrojíme.

3. Krok

Plnku pripravíme uvarením hustého pudingu z mlieka a Zlatého klasu (podľa návodu na obale). Necháme ho vychladnúť a do mierne teplého vmiešame maslo, 2 PL vyšľahanej šľahačky a 2 PL cukru. Poriadne premiešame. Cukrárske vrecko naplníme plnkou a plníme spodnú časť každého veterníka.

4. Krok

Na polevu si pripravíme karamel z kryštálového cukru, ktorý necháme skaramelizovať na suchej panvici. Keď je v tekutom stave, prilejeme k nemu mlieko a poriadne miešame. Do zmesi prisypeme postupne preosiaty práškový cukor tak, aby sme dosiahli požadovanú hustotu polevy. Správne hustá by mala byť tak, aby po preliatí vrchnej časti veterníka nestekala ani nebola príliš hustá.

5. Krok

Nech sa vydaria :)

Ingrediencie
Odpaľované cesto
125 ml
voda
125 ml
mlieko
250 g
hladká múka
štipka
štipka soli
175 g
maslo
4 ks
vajce
Krém
400 ml
mlieko
1 ks
Zlatý klas (prášok)
75 g
maslo
2 pl
smotana na šľahanie
2 PL
kryštálový cukor
Poleva
5 pl
kryštálový cukor
1 dcl
mlieko
práškový cukor