:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/U5RSaGyYZveZlbACgLIl/04b783de68af20dc791fd2b3e623f9.jpeg)
Veľkonočná bábovka
60 min
2
REKLAMA
Bábovka
60 min
2
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček cukor
- 1 hrnček mlieko
- 1⁄2 hrnček rastlinný olej
- 1 ks kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr.Oetker
- 2 kl kakaový prášok
- 2 ks vajec
- 100 g mliečna alebo horká čokoláda
- 20 g cera
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
Vajcia šľaháme spolu s cukrom do peny, pridáme postupne mlieko, olej. Múku miešame s kypriacim práškom a postupne primiešame do cesta. Bábovkovú formu vymažeme tukom, posypeme múkou, aby sa nám bábovka neprilepila na formu. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme kakaový prášok. Cesto lejeme do formy striedavo bledú aj tmavú časť. Bábovka je pripravená na pečenie. Po 40 min. pečenia ju vyberieme z rúry a necháme bábovku vo forme mierne vychladnúť. Potom ju vyklopíme na tanier. Z roztopenej čokolády a Cery pripravíme polevu. Vychladnutú bábovku polejeme. Bábovka je hotová, môžeme hostiť návštevy.
Komentáre (2)
tento luuuubim
Tento recept som dlho hľadala, musím si ho uložiť :)