REKLAMA

Zdroj: Pixabay mygraphx

Vegánsky šošovicový guláš

Tento hrejivý a výživný vegánsky šošovicový guláš sa stal v našej rodine absolútne obľúbeným! Ako väčšina polievok a dusených pokrmov, aj tento chutí ešte lepšie na druhý deň, keď sa všetky chute dobre prepoja. Ale aj čerstvo pripravená rozbúši srdce každého milovníka polievky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 1 nakrájané na kocky Cibuľa Pridané do
  • 2 rez mrkiev Pridané do
  • 1 veľké Zemiaky nakrájané na kocky Pridané do
  • 2 rozdrvené Stonky zeleru Pridané do
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ČL kmín Pridané do
  • 1 ČL údená paprika v prášku Pridané do
  • 500 g Zelená šošovica (v prípade potreby ju vopred namočte) Pridané do
  • 112 l zeleninový bujón Pridané do
  • 400 g Nakrájané paradajky (plechovka) Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Recept na vegánsku dusenú šošovicu pripravíte tak, že vo veľkej panvici zohrejete olivový olej. Pridajte cibuľu, mrkvu, zemiaky a zeler a restujte približne 5-7 minút do mäkka.

2. Krok

Pridajte cesnak, rascu a papriku a smažte ďalšiu minútu. S rascou a paprikou príliš nešetrite, pretože tieto koreniny dodávajú pokrmu mimoriadne pikantnú chuť.

3. Krok

Pridajte šošovicu a dobre premiešajte, aby sa úplne premiešala so zeleninou a korením.

4. Krok

Pridajte zeleninový vývar a nakrájané paradajky a priveďte do varu. Potom znížte teplotu a varte asi 30 minút, alebo kým šošovica nezmäkne. Pravidelne kontrolujte, či je šošovica mäkká, a v prípade potreby pridajte viac vody.

5. Krok

Vegánsky šošovicový guláš podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvou petržlenovou vňaťou. Tento guláš je obzvlášť chutný, keď sa podáva s čerstvým chlebom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov