REKLAMA

Zdroj: Pixabay: Sabrina_Ripke_Fotografie

Vegánske vanilkové a mandľové sušienky

Tento recept na sušienky je môj obľúbený počas zimných prázdnin. Napriek absencii masla majú sušienky krásnu konzistenciu a neodolateľnú chuť vďaka kombinácii mandlí a vanilky. Použitie kokosového oleja namiesto masla dodáva sušienkam krásnu ľahkosť bez toho, aby to bolo na úkor ich chuti. Tento recept sme doma niekoľkokrát vyskúšali a zistili, že je vynikajúci!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25
  • 200 g celozrnná múka Pridané do
  • 100 g mleté mandle Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 1 Čajová lyžička vanilková esencia Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 100 g kokosový olej Pridané do
  • 3 Polievková lyžica voda Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na pečenie vegánskych sušienok zmiešajte celozrnnú múku, mleté mandle, cukor a štipku soli vo veľkej miske. Dobrou radou je múku pred miešaním preosiať, aby sa zabránilo vzniku hrudiek a sušienky boli nadýchanejšie.

2. Krok

Kokosový olej by mal byť mäkký, ale nie tekutý. Pridajte ho k suchým prísadám a premiešajte ho rukami. Môže sa to zdať zvláštne, ale teplo vašich rúk pomôže olej rovnomerne rozložiť a dosiahnuť piesočnatú štruktúru.

3. Krok

Potom pridajte vodu a vanilkový extrakt a mieste cesto, kým sa nespojí. Nemiesime však príliš dlho, inak budú sušienky tvrdé.

4. Krok

Cesto vytvarujte do tvaru kotúča, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.

5. Krok

Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.

6. Krok

Cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche a vykrajujte sušienky. Vegánske sušienky poukladajte na pripravený plech a pečte 12 až 15 minút dozlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Večera

4119 receptov