REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iJECnLt2yPogstczYny9/2b57f4f46d7d0caaf3a90687b138e912.jpeg)
Vegánska omeleta
Jednoduchý a rýchly recept na bezvaječnú omeletu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 75 g cícerová múka
- 75 g múka
- 300 ml voda
- 1⁄2 čl soľ
- 1⁄2 čl kurkuma
- 1⁄2 čl palivá paprika
- 1⁄2 čl cesnakový prášok
- 1⁄2 čl vegeta
- 1 jarná cibuľka (na drobno)
- 1⁄2 ks červená paprika sladká (na drobno)
- 1⁄2 cuketa (na drobno)
- vegánsky syr (nastrúhaný)
- za hrsť baby špenátu
- olej na opekanie

REKLAMA
Postup
10 min
1. Krok
V miske si zmiešame všetky suché ingrediencie s vodou až kým nemáme hladké cesto.
2. Krok
Na panvici zahrejeme olej na miernom ohni. Pridáme jednu naberačku cesta a vyplníme celu plochu panvice. Posypeme vrch palacinky časťou nakrájanej zeleniny (cibuľkou, cuketou, červenou paprikou) a opekáme 1-2 minúty a následne otočíme a opekáme ďalšiu minútu.
3. Krok
Omeletu opäť otočíme, posypeme nastrúhaným syrom, baby špenátom a preložíme na polku. Opekáme z každej strany ešte 1-2 minúty.
4. Krok
Podávame s čerstvou zeleninou, horčicou, kečupom alebo iným dresingom.
Komentáre (2)
Ďakujem za receptík :)
Dnes to idem vyskusat.. sama som zvedava... dakujem za super recept... ;)