REKLAMA

Zdroj: Josef Mohyla from Getty Images Signature

Varená tekvica s ananásom

Recept na konzervovanú tekvicu s ananásom sa stal mojím obľúbeným nielen pre jej sladkú a mierne exotickú chuť, ale aj pre jej jednoduchú prípravu a dlhú trvanlivosť. Je to skvelý spôsob, ako si vychutnať chuť leta počas chladných zimných mesiacov. Odporúčam ho vyskúšať každému, kto má rád tekvicu aj ananás.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg tekvica Pridané do
  • 1 kus Veľký ananás Pridané do
  • 500 g cukor Pridané do
  • 1 kus citrón Pridané do
  • 1 kus vanilkový struk Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pred začatím prípravy pripravte nádoby. Tie by mali byť čisté a sterilné, aby sa zabezpečila dlhšia trvanlivosť nášho kompótu.

2. Krok

Najprv ošúpte tekvicu a ananás. Vydlabte tekvicu a nakrájajte ju na menšie kúsky. Ananás ošúpte, odstráňte tvrdé stredné časti a nakrájajte na kúsky.

3. Krok

Pripravte si veľký hrniec, do ktorého dajte ovocie, cukor, šťavu z jedného citróna a vanilkový struk, ktorý ste pozdĺžne rozrezali.

4. Krok

Všetko v hrnci premiešajte a nechajte 15 minút odstáť, aby ovocie začalo uvoľňovať šťavu.

5. Krok

Potom všetko priveďte do varu a varte na miernom ohni 30 minút. Po tomto čase by mali byť tekvica aj ananás mäkké a chuťovo prepojené.

6. Krok

Hotový kompót môžete nechať vychladnúť a potom ho uskladniť v chladničke, alebo ho ešte horúci zavárať do pohárov. Poháre pevne zakryte a nechajte ich vychladnúť hore dnom. Takto môžete konzervovanú tekvicu a ananás uchovávať niekoľko mesiacov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov