Zdroj: Canva
Tvarohový koláč s pudingom a ovocím
Ovocný koláčik s tvarohom a pudingom
- 60Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
Cesto
- 4 ks vajec
- Štipka soľ
- 9 pl cukor hnedý
- 1 dcl mlieko
- 1 dcl olej
- 200 g múka hladká
- 1 bal prášok do pečiva
Plnka 1
- 1 l mlieko
- 2 bal puding vanilkový
- 250 g Tvaroh hrudkový
- 4 pl cukor hnedý
- 2 bal cukor vanilkový
Plnka 2
- ovocie mrazené mix
- 2 pl cukor hnedý
- 1 bal želatína číra
- 2 bal šľahačka
- 2 bal stužovač do šlahačky
Postup
Oddelíme žĺtka od bielok. K bielkam pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. K žĺtkom pridáme cukor a spolu poriadne vyšľaháme. Pridáme olej, múku, mlieko a prášok do pečenia. Nakoniec jemne primiešame sneh. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 180 stupňov na cca 20min.
Medzitým si uvaríme puding (mlieko+puding+cukor). Do uvareného pudingu pridáme 20dkg masla. Keď nám trochu vychladne, pridáme tvaroh a poriadne zamiešame.
Ovocie s cukrom rozmrazíme na miernom ohni. V deci vody si rozmiešame želatínu a pridáme do ovocia. Netreba viac vody, ovocie pustí šťavu.
Keď nám piškóta vychladne, dáme na ňu vychladený puding. Ovocie môžeme vrstviť vlažné, aby nám stuhol až na zákusku. Dáme vychladiť na cca 30min do chladničky.
Šľahačku, stužovač, vanilkový cukor vyšľaháme a dáme na vychladený zákusok. Ozdobíme čerstvým ovocím. Dobrú chuť
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Tvarohový koláč s pudingom a ovocím
Ovocný koláčik s tvarohom a pudingom
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xwre048qlS7F0XqofiZQ/789e6edc6c4631e1a0bd07bd7e6c9f.jpeg)
Oddelíme žĺtka od bielok. K bielkam pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. K žĺtkom pridáme cukor a spolu poriadne vyšľaháme. Pridáme olej, múku, mlieko a prášok do pečenia. Nakoniec jemne primiešame sneh. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 180 stupňov na cca 20min.
Medzitým si uvaríme puding (mlieko+puding+cukor). Do uvareného pudingu pridáme 20dkg masla. Keď nám trochu vychladne, pridáme tvaroh a poriadne zamiešame.
Ovocie s cukrom rozmrazíme na miernom ohni. V deci vody si rozmiešame želatínu a pridáme do ovocia. Netreba viac vody, ovocie pustí šťavu.
Keď nám piškóta vychladne, dáme na ňu vychladený puding. Ovocie môžeme vrstviť vlažné, aby nám stuhol až na zákusku. Dáme vychladiť na cca 30min do chladničky.
Šľahačku, stužovač, vanilkový cukor vyšľaháme a dáme na vychladený zákusok. Ozdobíme čerstvým ovocím. Dobrú chuť