Tvarohová tortička

Tvarohová tortička

REKLAMA

Z tortového korpusu mi ostal jeden plát, moja voľba padla na tvarohový krém 🙂. Kraje korpusu som odkrojila, priemer korpusu som mala takto cca 20cm.

  • 60Minút
  • 10Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 10

Korpus

  • 230 polohrubá špaldová múka
  • ks vajce
  • 60 xylitol
  • balíček kypriaci prášok
  • 10 lyžíc voda

Plnka

  • 250 ml mlieko
  • balíček Zlatý klas
  • 125 maslo
  • balíček vanilkový cukor
  • lyžica xylitol
  • 125 nízkotučný hrudkovitý tvaroh
  • 125 nízkotučný jemný tvaroh
  • lyžička citrónová kôra

Okrem toho

  • broskyňový džem bez cukru
  • špaldové piškóty
  • broskyňový kompót bez cukru
REKLAMA

Postup

1. Krok

Korpus: Vaječné žĺtky vymiešame s xylitolom, pridáme vodu.

2. Krok

Do múky zamiešame prášok do pečiva a pridáme k vaječným žĺtkam. Premiešame.

REKLAMA
3. Krok

Bielky vyšľaháme do tuha. Pridáme k múčnej zmesi, premiešame. Spolu som ešte prešľahala.

4. Krok

Korpus upečieme.

5. Krok

Plnka: Zlatý klas s vanilkovým cukrom uvaríme v mlieku. Necháme vychladnúť.

REKLAMA
6. Krok

Maslo vymiešame s xylitolom, pridáme tvaroh, citrónovú kôru. Vmiešame vychladnutý puding.

7. Krok

Všetko spolu ešte vyšľaháme.

8. Krok

Korpus som potrela džemom / použila som 1 plát korpusu / potom som dala piškóty, bruškom dole.

9. Krok

Na piškóty dáme broskyne, potom krém. Dáme do chladničky stuhnúť.

10. Krok

Dobrú chuť 🙂

Hodnotenia (1)

5.0
a month ago

Úžasné

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie