Tradičný bazový sirup

35 min
REKLAMA

Vyskúšajte tento domáci bazový sirup od babičky!

35 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 100 hlavičiek púpavy Pridané do
  • 4 väčšie bazové súkvetia Pridané do
  • 2 hrnčeky vody Pridané do
  • 1 cukor na sirup Dr.Oetker (g) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si poriadne premyjeme púpavové kvety. Do misky z nich vytrháme žlté lupienky, opäť premyjeme a vložíme do hrnca. Do hrnca vložíme aj premytú bazu, zalejeme 2 hrnčekmi vody, necháme zovrieť a varíme 1-2 minúty. Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Následne uložíme na noc do chladničky.

2. Krok

Na druhý deň precedíme veľmi jemným sitkom kvety od vody. Cedíme kým sa nezbavíme všetkých väčších čiastočiek. Ochutenú vodu dáme do čistého hrnca, pridáme 1 balenie sirupu na cukor, ktorý už obsahuje okrem cukru aj enzýmy a kyselinu citrónovú. Varíme, kým sirup nedosiahne vami požadovanú konzistenciu. Ja svoj varím na nízkom plameni tak 15 minút.

3. Krok

Hotový sirup prelejeme do zaváraninových pohárikov doplna, zavrieme a otočíme vekom nadol na kuchynskú utierku. Zabalíme do deky a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1323 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

478 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1144 receptov