REKLAMA

Tradičné šúľance so strúhankou

Pravé jednoduché slovenské jedlo, ktoré sa nemusíte báť navariť cudzincom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 3 väčšie zemiaky Pridané do
  • 150 g múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 1 hrnček strúhanka Pridané do
  • 3 pl kryštálový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme ich a nastrúhame do veľkej misy

2. Krok

Pridáme vajíčko, soľ a múku podľa potreby, aby sme dostali vláčne cesto

3. Krok

Do veľkého hrnca si postavíme vodu na veľký plameň

4. Krok

Vždy kúsok cesta vytvarujeme do tenkého válca a tvarujeme približne 2 cm dlhé šúľance, ktoré ešte jednotlivo trochu rozšúľame

5. Krok

Šúľance dáme variť do vriacej osolenej vody

6. Krok

Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 2 minútky tam a sú hotové

7. Krok

Uvarené šúľance premiestnime rovno z hrnca do misy, do ktorej sme na dno dali polovičku masla (ono sa rozpustí samo pod horúcimi šúľancami)

8. Krok

Na suchú panvicu dáme na malý plameň opražiť strúhanku, potom pridáme cukor a maslo - za stáleho miešania popražíme spolu (pozor, aby sa strúhanka nepripálila)

9. Krok

Na záver posypeme šúľance strúhankou a servírujeme

Komentáre (1)

Stanula
8. 2. 2023

výborné robia som s maslom a makom a naozaj rýchle a chutné ,,mňam :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov