Tradičné šúľance so strúhankou

REKLAMA

Pravé jednoduché slovenské jedlo, ktoré sa nemusíte báť navariť cudzincom.

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 3 väčšie zemiaky Pridané do
  • 150 g múky Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • štipku soli Pridané do
  • 1 hrnček strúhanky Pridané do
  • masla Pridané do
  • 3 pl cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme ich a nastrúhame do veľkej misy

2. Krok

Pridáme vajíčko, soľ a múku podľa potreby, aby sme dostali vláčne cesto

3. Krok

Do veľkého hrnca si postavíme vodu na veľký plameň

4. Krok

Vždy kúsok cesta vytvarujeme do tenkého válca a tvarujeme približne 2 cm dlhé šúľance, ktoré ešte jednotlivo trochu rozšúľame

5. Krok

Šúľance dáme variť do vriacej osolenej vody

6. Krok

Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 2 minútky tam a sú hotové

7. Krok

Uvarené šúľance premiestnime rovno z hrnca do misy, do ktorej sme na dno dali polovičku masla (ono sa rozpustí samo pod horúcimi šúľancami)

8. Krok

Na suchú panvicu dáme na malý plameň opražiť strúhanku, potom pridáme cukor a maslo - za stáleho miešania popražíme spolu (pozor, aby sa strúhanka nepripálila)

9. Krok

Na záver posypeme šúľance strúhankou a servírujeme

Podobné recepty

Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1120 receptov

Mäsité jedlá

466 receptov

Lacné jedlá

628 receptov

Kuracie mäso

189 receptov

Raňajky

427 receptov

Večera

971 receptov

Dezert

851 receptov

Pečivo

131 receptov
Recipe author image David719

Tradičné šúľance so strúhankou

Pravé jednoduché slovenské jedlo, ktoré sa nemusíte báť navariť cudzincom.

30
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme ich a nastrúhame do veľkej misy

2. Krok

Pridáme vajíčko, soľ a múku podľa potreby, aby sme dostali vláčne cesto

3. Krok

Do veľkého hrnca si postavíme vodu na veľký plameň

4. Krok

Vždy kúsok cesta vytvarujeme do tenkého válca a tvarujeme približne 2 cm dlhé šúľance, ktoré ešte jednotlivo trochu rozšúľame

5. Krok

Šúľance dáme variť do vriacej osolenej vody

6. Krok

Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 2 minútky tam a sú hotové

7. Krok

Uvarené šúľance premiestnime rovno z hrnca do misy, do ktorej sme na dno dali polovičku masla (ono sa rozpustí samo pod horúcimi šúľancami)

8. Krok

Na suchú panvicu dáme na malý plameň opražiť strúhanku, potom pridáme cukor a maslo - za stáleho miešania popražíme spolu (pozor, aby sa strúhanka nepripálila)

9. Krok

Na záver posypeme šúľance strúhankou a servírujeme

Ingrediencie
3
väčšie zemiaky
150 g
múky
1
vajce
štipku soli
1 hrnček
strúhanky
masla
3 pl
cukru