Tradičné fašiangové fánky

REKLAMA

Fánky jemné a nadýchané ako obláčik podľa starého rodinného receptu.

  • 60Minút
  • 40Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
40
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 250 g tvaroh Pridané do
  • 3 ks vajce Pridané do
  • 60 g maslo rozpustené Pridané do
  • 1 čl sóda bikarbóna Pridané do
  • 2 lyžice rum Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • trošku rastlinný olej Pridané do
  • trochu práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

Všetko spolu premiešame vo veľkej mise (okrem oleja a práškového cukru). Vznikne elastické rovnomerné a hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 4 - 5 mm a pomocou ostrôžky alebo noža vykrajujeme tvar typický pre fánky. Každý kúsok v strede narežeme. Vysmážame ich na panvici v rozhorúčenom oleji z oboch strán. Akonáhle chytia zlatistú farbu, presunieme fánky na tácku vystlanú papierovými obrúskami, ktoré odsajú prebytočnú mastnotu. Ešte horúce fánky poprášime práškovým cukrom. Jednoduché kysnuté fašiangové fánky sú na svete. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5

Výborný recept, vďaka 🤩

Vyskúšam,ukladám,dík...

Podobné recepty

Dolky starej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové detstvo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Langoše
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Langoše

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Dolky starej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové detstvo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Langoše
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Langoše

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Tradičné fašiangové fánky

Fánky jemné a nadýchané ako obláčik podľa starého rodinného receptu.

60
Minút
40
Počet porcií
Recipe main image
Postup

Všetko spolu premiešame vo veľkej mise (okrem oleja a práškového cukru). Vznikne elastické rovnomerné a hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 4 - 5 mm a pomocou ostrôžky alebo noža vykrajujeme tvar typický pre fánky. Každý kúsok v strede narežeme. Vysmážame ich na panvici v rozhorúčenom oleji z oboch strán. Akonáhle chytia zlatistú farbu, presunieme fánky na tácku vystlanú papierovými obrúskami, ktoré odsajú prebytočnú mastnotu. Ešte horúce fánky poprášime práškovým cukrom. Jednoduché kysnuté fašiangové fánky sú na svete. Dobrú chuť!

Ingrediencie
300 g
hladká múka
250 g
tvaroh
3 ks
vajce
60 g
maslo rozpustené
1 čl
sóda bikarbóna
2 lyžice
rum
1 pl
cukor
Štipka
soľ
trošku
rastlinný olej
trochu
práškový cukor