REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NO8f1VU3njkDrlswcq4P/f01cccb5785ead617fd0ac517a4c95.jpg)
Tradičné fašiangové fánky
60 min
8
Fánky jemné a nadýchané ako obláčik podľa starého rodinného receptu.
60 min
8
Ingrediencie
porcií
40
- 300 g múka
- 250 g tvaroh
- 3 ks vajce
- 60 g maslo rozpustené
- 1 čl kypriaci prášok
- 2 lyžice rum
- 1 pl cukor
- Štipka soľ
- trošku rastlinný olej
- trochu práškový cukor

REKLAMA
Postup
Všetko spolu premiešame vo veľkej mise (okrem oleja a práškového cukru). Vznikne elastické rovnomerné a hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 4 - 5 mm a pomocou ostrôžky alebo noža vykrajujeme tvar typický pre fánky. Každý kúsok v strede narežeme. Vysmážame ich na panvici v rozhorúčenom oleji z oboch strán. Akonáhle chytia zlatistú farbu, presunieme fánky na tácku vystlanú papierovými obrúskami, ktoré odsajú prebytočnú mastnotu. Ešte horúce fánky poprášime práškovým cukrom. Jednoduché kysnuté fašiangové fánky sú na svete. Dobrú chuť!
Komentáre (2)
Vyskúšam,ukladám,dík...
Výborný recept, vďaka 🤩