REKLAMA

Tradičné fašiangové fánky

Fánky jemné a nadýchané ako obláčik podľa starého rodinného receptu.

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
40
  • 300 g múka Pridané do
  • 250 g syr cottage cheese Pridané do
  • 3 kus vajce Pridané do
  • 60 g maslo rozpustené Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 2 Lyžice rum Pridané do
  • 1 polievková lyžica cukor Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • trošku rastlinný olej Pridané do
  • trochu práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.

Všetko spolu premiešame vo veľkej mise (okrem oleja a práškového cukru). Vznikne elastické rovnomerné a hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 4 - 5 mm a pomocou ostrôžky alebo noža vykrajujeme tvar typický pre fánky. Každý kúsok v strede narežeme. Vysmážame ich na panvici v rozhorúčenom oleji z oboch strán. Akonáhle chytia zlatistú farbu, presunieme fánky na tácku vystlanú papierovými obrúskami, ktoré odsajú prebytočnú mastnotu. Ešte horúce fánky poprášime práškovým cukrom. Jednoduché kysnuté fašiangové fánky sú na svete. Dobrú chuť!

Komentáre (2)

friendly_cooking 20. 1. 2022

Výborný recept, vďaka ?

Lena 15. 1. 2022

Vyskúšam,ukladám,dík...

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4197 receptov

Mäsité jedlá

2022 receptov

Dezert

3174 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1181 receptov

Večera

3871 receptov

Cestoviny

463 receptov