Tradičné fašiangové fánky

REKLAMA

Fánky jemné a nadýchané ako obláčik podľa starého rodinného receptu.

  • 60Minút
  • 40Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
40
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 250 g tvaroh Pridané do
  • 3 ks vajce Pridané do
  • 60 g maslo rozpustené Pridané do
  • 1 čajová lyžička sóda bikarbóna Pridané do
  • 2 lyžice rum Pridané do
  • 1 polievková lyžica cukor Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • trošku rastlinný olej Pridané do
  • trochu práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

Všetko spolu premiešame vo veľkej mise (okrem oleja a práškového cukru). Vznikne elastické rovnomerné a hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 4 - 5 mm a pomocou ostrôžky alebo noža vykrajujeme tvar typický pre fánky. Každý kúsok v strede narežeme. Vysmážame ich na panvici v rozhorúčenom oleji z oboch strán. Akonáhle chytia zlatistú farbu, presunieme fánky na tácku vystlanú papierovými obrúskami, ktoré odsajú prebytočnú mastnotu. Ešte horúce fánky poprášime práškovým cukrom. Jednoduché kysnuté fašiangové fánky sú na svete. Dobrú chuť!

Komentáre (2)

friendly_cooking
Odznak prémiového používateľa
20. 1. 2022

Výborný recept, vďaka 🤩

Lena 15. 1. 2022

Vyskúšam,ukladám,dík...

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Lekvárové rezy

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Klasické domáce šišky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasické domáce šišky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché vyprážané bedle
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Lekvárové rezy

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Klasické domáce šišky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasické domáce šišky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché vyprážané bedle
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Tradičné fašiangové fánky

Fánky jemné a nadýchané ako obláčik podľa starého rodinného receptu.

60
Minút
40
Počet porcií
Recipe main image
Postup

Všetko spolu premiešame vo veľkej mise (okrem oleja a práškového cukru). Vznikne elastické rovnomerné a hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 4 - 5 mm a pomocou ostrôžky alebo noža vykrajujeme tvar typický pre fánky. Každý kúsok v strede narežeme. Vysmážame ich na panvici v rozhorúčenom oleji z oboch strán. Akonáhle chytia zlatistú farbu, presunieme fánky na tácku vystlanú papierovými obrúskami, ktoré odsajú prebytočnú mastnotu. Ešte horúce fánky poprášime práškovým cukrom. Jednoduché kysnuté fašiangové fánky sú na svete. Dobrú chuť!

Ingrediencie
300 g
hladká múka
250 g
tvaroh
3 ks
vajce
60 g
maslo rozpustené
1 čajová lyžička
sóda bikarbóna
2 lyžice
rum
1 polievková lyžica
cukor
Štipka
soľ
trošku
rastlinný olej
trochu
práškový cukor