Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou

FOTORECEPT Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou

REKLAMA

Netradičná chuť, niečo medzi jeseňou a Vianocami.

  • 120Minút
  • 7Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7
  • kúsok tekvica
  • kúsok gelfix
  • 0.7 kg cukor
  • pl škorica
  • kúsok pomaranč
REKLAMA

Postup

1. Krok

Tekvicu očistíme, odstránime vnútro so semienkami a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Tekvicu varíme vo väčšom hrnci asi 20 minút alebo kým nezmäkne. Potom ju rozmixujeme, keď ostane zopár kúskov, nevadí. Vyžmýkame pomaranče, pridáme škoricu, cukor, necháme zovrieť. Postupne pridáme gelfixy podľa množstva tekvice.

Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou - krok prípravy 2
3. Krok

Ešte horúci džem nalievame do čistých sklenených pohárov, dobre utiahneme, otočíme vrchnákom nadol a tak necháme vychladnúť.

Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou - krok prípravy 3

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 days ago

Super, chutilo všetkým z rodiny, palec hore ...