FOTORECEPT Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou
Netradičná chuť, niečo medzi jeseňou a Vianocami.
- 120Minút
- 7Počet porcií
Ingrediencie
- 1 kúsok tekvica
- 2 kúsok gelfix
- 0.7 kg cukor
- 5 pl škorica
- 3 kúsok pomaranč
Postup
Tekvicu očistíme, odstránime vnútro so semienkami a nakrájame na menšie kúsky.
Tekvicu varíme vo väčšom hrnci asi 20 minút alebo kým nezmäkne. Potom ju rozmixujeme, keď ostane zopár kúskov, nevadí. Vyžmýkame pomaranče, pridáme škoricu, cukor, necháme zovrieť. Postupne pridáme gelfixy podľa množstva tekvice.
Ešte horúci džem nalievame do čistých sklenených pohárov, dobre utiahneme, otočíme vrchnákom nadol a tak necháme vychladnúť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou
Netradičná chuť, niečo medzi jeseňou a Vianocami.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EXjV-GQCUG6K-lLghVNv/ab792c4d62054fa0cdf35a0f94734c45.jpeg)
Tekvicu očistíme, odstránime vnútro so semienkami a nakrájame na menšie kúsky.
Tekvicu varíme vo väčšom hrnci asi 20 minút alebo kým nezmäkne. Potom ju rozmixujeme, keď ostane zopár kúskov, nevadí. Vyžmýkame pomaranče, pridáme škoricu, cukor, necháme zovrieť. Postupne pridáme gelfixy podľa množstva tekvice.
Ešte horúci džem nalievame do čistých sklenených pohárov, dobre utiahneme, otočíme vrchnákom nadol a tak necháme vychladnúť.