REKLAMA
Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou

Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou

Netradičná chuť, niečo medzi jeseňou a Vianocami.

REKLAMA
Neprehliadnuteľná tekvica v hlavnej úlohe – Úžasné recepty z maslovej aj hokkaido tekvice

Recept nájdeš v tomto článku

Neprehliadnuteľná tekvica v hlavnej úlohe – Úžasné recepty z maslovej aj hokkaido tekvice

Ingrediencie

porcií
7
  • 1 kúsok tekvica Pridané do
  • 2 kúsok gelfix Pridané do
  • 0.7 kg cukor Pridané do
  • 5 pl škorica Pridané do
  • 3 kúsok pomaranč Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Tekvicu očistíme, odstránime vnútro so semienkami a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Tekvicu varíme vo väčšom hrnci asi 20 minút alebo kým nezmäkne. Potom ju rozmixujeme, keď ostane zopár kúskov, nevadí. Vyžmýkame pomaranče, pridáme škoricu, cukor, necháme zovrieť. Postupne pridáme gelfixy podľa množstva tekvice.

Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou - krok prípravy 1
3. Krok

Ešte horúci džem nalievame do čistých sklenených pohárov, dobre utiahneme, otočíme vrchnákom nadol a tak necháme vychladnúť.

Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou - krok prípravy 1

Komentáre (1)

Lea 15. 10. 2021

Super, chutilo všetkým z rodiny, palec hore ...

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov