REKLAMA
Tatarák z lososa,manga a avokáda

Tatarák z lososa,manga a avokáda

Vynikajúca chuť tohto tataráčiku je nezabudnuteľná.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

na zázvorovú zálievku

  • 3 pl olivového oleje Pridané do
  • Kúsok zázvoru Pridané do
  • 1 pl chilli omáčky Pridané do
  • 3 pl medu Pridané do
  • 3 pl rýžového octa Pridané do
  • 3 pl světlej sójovej omáčky Pridané do
  • soľ a ml čierne korenie Pridané do

na mangovú vrstvu

  • 1 ks zrelé sladké mango Pridané do
  • 12 malej šalotky Pridané do
  • 1 pl zálievky Pridané do

na avokádovu vrstvu

  • 1 ks zrelé avokádo Pridané do
  • šťava z polky limetky a pomaranča Pridané do
  • jarné cibuľky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Postup:

2. Krok

Zázvor nakrájame a spolu s ostatnými surovinami na zálievku dáme do nádoby mixéru a mixujeme cca 2 minuty. Môžeme použiť menšie množstvo ktoré je uvedené pri každej surovine a po zmixovaní ochutnáme.

3. Krok

Výsledkom bude hladká zálievka, ktorú ochutnáme a doladíme podľa chuti. Mala by byť ľahko sladkokyslá, pikantná po zázvore a chilli omáčke a dosť slaná, aby zvládla ochutit lososa.

4. Krok

Mango zbavíme kôstky a olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Přidáme k nemu drobno nasekanú cibuľku a trochu zálievky. Ochutnáme a prípadne pridáme zálievku.

5. Krok

Avokádo tiež zbavíme kôstky, šupky a nakrájame na kocky. Pridáme k nemu šťavu z polky limetky a pomaranča.

6. Krok

Ľahko osolíme a okoreníme. Doladíme podla chuti.

7. Krok

Filet z lososa tiež nakrájame na drobné kocky, přidáme trochu červené chilli papričky a zálievku. Tu pridávame postupne podľa chuti, prípadne celú zmes ľahko dosolíme.

8. Krok

Formičku dáme na tanier a všetky vrstvy do nej opatrne lyžicou zrovnáme – najskôr mangovú, potom avokádovú a nakonec lososovú.

9. Krok

Šťavu, ktorá sa objaví ololo formičky, opatrně utreme papierovou utierkou a formu pomaly vytiahneme.

10. Krok

Podávame ozdobené podľa vlastnej fantázie a s bagetkou.

11. Krok

Dobrú chuť 😊

Podobné recepty

Ryžové rezance s lososom

Rezance nemusia byť iba s mäsom

Domáci horúci lososový šalát Cézar

Tento chrumkavý losos na panvici v kombinácii so smotanovým, pikantným dresingom je ako stvorený pre gastronomické nebo.

Pečený losos na masle

Veľmi jednoduchý recept na pečeného lososa, pričom všetky ingrediencie určite nájdete aj doma. Rýchly obed alebo večeru máte do 15 min na stole!

Čerstvý losos s citrónovými kaparami

Losos s kaparami vždy premenil večery doma na pikantné pôžitky. Je to rýchle, ale pôsobivé jedlo, ktoré nikdy nesklame a urobí dojem na hostí alebo len ako fantastická večera s rodinou.

Losos na masle s horčicovou omáčkou

Skvelý pečený losos na masle, ktorým určite zabodujete.

Gravad lax - marinovaný losos zo Škandinávie

Gravad losos je jedno z mojich najobľúbenejších jedál a často ho pripravujem pre priateľov a rodinu. Tento môj recept je výsledkom mnohých experimentov a úprav. Úžasné je, že je tak neuveriteľne jednoduchý na prípravu, a pritom taký chutný a pôsobivý. Kúsok čerstvého lososového filé sa marinuje v pikantnom náleve a po dvoch dňoch je pripravený na podávanie.

Cestoviny s lososom a syrovou omáčkou

Cestoviny s údeným lososom a syrovou omáčkou predstavujú ideálny spôsob, ako sa nasýtiť a zároveň si vychutnať luxusnú večeru.

Podobné recepty

Ryžové rezance s lososom

Rezance nemusia byť iba s mäsom

Domáci horúci lososový šalát Cézar

Tento chrumkavý losos na panvici v kombinácii so smotanovým, pikantným dresingom je ako stvorený pre gastronomické nebo.

Pečený losos na masle

Veľmi jednoduchý recept na pečeného lososa, pričom všetky ingrediencie určite nájdete aj doma. Rýchly obed alebo večeru máte do 15 min na stole!

Čerstvý losos s citrónovými kaparami

Losos s kaparami vždy premenil večery doma na pikantné pôžitky. Je to rýchle, ale pôsobivé jedlo, ktoré nikdy nesklame a urobí dojem na hostí alebo len ako fantastická večera s rodinou.

Losos na masle s horčicovou omáčkou

Skvelý pečený losos na masle, ktorým určite zabodujete.

Gravad lax - marinovaný losos zo Škandinávie

Gravad losos je jedno z mojich najobľúbenejších jedál a často ho pripravujem pre priateľov a rodinu. Tento môj recept je výsledkom mnohých experimentov a úprav. Úžasné je, že je tak neuveriteľne jednoduchý na prípravu, a pritom taký chutný a pôsobivý. Kúsok čerstvého lososového filé sa marinuje v pikantnom náleve a po dvoch dňoch je pripravený na podávanie.

Cestoviny s lososom a syrovou omáčkou

Cestoviny s údeným lososom a syrovou omáčkou predstavujú ideálny spôsob, ako sa nasýtiť a zároveň si vychutnať luxusnú večeru.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4072 receptov

Mäsité jedlá

1975 receptov

Mascarpone

280 receptov

Dezert

3029 receptov

Cestoviny

453 receptov

Raňajky

1099 receptov

Večera

3741 receptov

Špargľa

34 receptov