REKLAMA

Zdroj: ahirao via Adobe Stock

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

REKLAMA
Ázijské polievky: Tieto recepty sú spojením jedinečných chutí, vôní a farieb

Recept nájdeš v tomto článku

Ázijské polievky: Tieto recepty sú spojením jedinečných chutí, vôní a farieb

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Porcie Rezance Ramen Pridané do
  • 300 g mleté bravčové mäso Pridané do
  • 4 háčik strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 Kus Nasekaný zázvor Pridané do
  • 3 rozdrvené Jarná cibulka Pridané do
  • 2 Tablespoon sezamový olej Pridané do
  • 2 Tablespoon sójovej omáčky Pridané do
  • 2 Tablespoon saké Pridané do
  • 2 Tablespoon Chilli pasta (napr. Doubanjian) Pridané do
  • 1 l slepačieho bujónu Pridané do
  • 4 Tablespoon Sezamová pasta Pridané do
  • Soľ podla potreby Pridané do
  • 4 varené Vajcia (voliteľné) Pridané do
  • 150 g Klíčky fazule mungo Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na prípravu receptu tantanemen rozohrejte sezamový olej v hlbokej panvici alebo hrnci a pridajte mleté bravčové mäso. Pred pridaním cesnaku a zázvoru ho dobre orestujte. Malá rada: uistite sa, že mleté mäso je naozaj chrumkavé, pretože to dodá jedlu na konci zvláštnu chrumkavosť.

2. Krok

Potom pridajte sójovú omáčku, saké a chilli pastu. Varte, kým sa neodparí alkohol. Intenzívne miešanie pomáha dobre premiešať všetky chute.

3. Krok

Prilejte kurací vývar. Treba postupovať opatrne, aby sa vývar príliš nezohrial a nevykypel. Polievku dobre premiešajte a potom ju priveďte do varu.

4. Krok

Znížte teplotu a pridajte sezamovú pastu. Miešajte, kým sa pasta v polievke úplne nerozpustí. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte trochu viac soli.

5. Krok

Medzitým si v samostatnej panvici uvarte rezance ramen podľa návodu na obale. Dôležité je, aby rezance neboli rozvarené - mali by byť ešte trochu na jazyku.

6. Krok

Rezance rozdeľte do štyroch misiek a zalejte ich japonskou polievkou tantanemen. Každú misku doplňte mletým bravčovým mäsom, jarnou cibuľkou, varenými vajcami a klíčkami fazule mungo. Polievku ihneď podávajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov