REKLAMA

Talianske špagety s cuketou

Tomuto sa hovorí budovanie chutí!

REKLAMA
Veľký hlad, no málu času? Rýchle cestoviny na rôzne spôsoby sú hotové do polhodiny

Recept nájdeš v tomto článku

Veľký hlad, no málu času? Rýchle cestoviny na rôzne spôsoby sú hotové do polhodiny

Ingrediencie

porcií
2
  • 220 g špagiet Pridané do
  • 1 menšiu cuketu Pridané do
  • 3 pl rastlinného oleja Pridané do
  • 3 pl olivového oleja Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 50 ml zeleninový bujón Pridané do
  • 50 g tvrdého syru (Gouda/Eidam) Pridané do
  • 1 mozzarellu Pridané do
  • 12 lístkov čerstvej bazalky Pridané do
  • 1 paradajku Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 20 g strúhaného parmezánu Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Do veľkého hrnca postavíme vodu na špagety na veľký plameň

2. Krok

Na rastlinnom oleji si na panvici opražíme na kocky nakrájané kúsky cukety. Keď sú hotové, dáme ich nabok a zvyšný olej odsajeme papierovou utierkou

3. Krok

Vriacu vodu v hrnci osolíme a hodíme do nej špagety

4. Krok

Do čistej panvice si dáme olivový olej s dvoma olúpanými strúčikmi cesnaku. Cesnakom chceme olej len ochutiť, v žiadnom prípade sa nesmie cesnak spáliť

5. Krok

Keď sú špagety al dente, vyberieme cesnak z oleja a dáme tam namiesto neho špagety

6. Krok

Podlejeme trochou vývaru (keď nemáme vývar, použijeme vodu, v ktorej sa varili špagety)

7. Krok

Pridáme nastrúhaný tvrdý syr a na malé kúsky natrhanú mozzarellu – dobre premiešame, nech sa nám vytvorí krémový základ

8. Krok

Pridáme lístky bazalky a pražené cuketové kúsky – opäť dobre premiešame

9. Krok

Na záver pridáme na drobno nakrájanú paradajku a štedro posypeme mletým čiernym korením

10. Krok

Podávame so strúhaným parmezánom a lístkom bazalky na vrchu

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4461 receptov

Mäsité jedlá

2122 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

918 receptov

Mascarpone

326 receptov

Patizón

11 receptov