REKLAMA

Zdroj: sumbul from Getty Images Signature

Talianske rizoto so sušenými paradajkami

Chutné talianske rizoto so sušenými paradajkami, ktoré chutí ako z reštaurácie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 šálky Arborio ryže Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 13 šálky sušených paradajok v oleji Pridané do
  • 4 šálky zeleninového vývaru Pridané do
  • 1 šálka bieleho vína (voliteľné) Pridané do
  • 2 pl masla Pridané do
  • 12 šálky strúhaného parmezánu Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. Arborio ryžu je najlepšie najprv dobre umyť, aby ste odstránili prebytok škrobu a zabránili lepkavosti rizota. Ďalej je dôležité, aby bol vývar horúci a pripravený (ideálne vedľa sporáku), pretože pridaním studeného vývaru by sa proces varenia spomalil a mohlo by to ovplyvniť konečnú textúru rizota.

2. Krok

Nakrájajte cibuľu na jemno a cesnak pretlačte cez lis. Sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici roztopíte maslo a pridáte cibuľu, cesnak a sušené paradajky. Restujte, až kým cibuľa nebude sklovitá.

3. Krok

Pridajte ryžu a premiešajte, aby sa dobre spojila so zmesou na panvici. Následne prilejte biele víno (ak ho používate) a nechajte ho vrieť, až kým sa takmer úplne nevyparí. Potom začnite postupne prilievať vývar, vždy len toľko, aby ryža bola pokrytá. Pokračujte v pridávaní vývaru a miešaní, až kým ryža nebude uvarená.

4. Krok

Na záver pridajte strúhaný parmezán, premiešajte a mierne dochuťte soľou a korením.

5. Krok

Kto chce môže tanier dozdobiť čerstvou bazalkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov