REKLAMA

Zdroj: Elisabeth Coelfen from Getty Images

Sušené plátky jabĺk

Recept na tégliky alebo sušené plátky jabĺk.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 5 ks jablká Pridané do
  • 1 Lyžica škorica (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Sušičku alebo rúru predhrejte na 70 °C. Ak používate rúru, trochu ju otvorte, aby voda mohla uniknúť.

2. Krok

Jablká umyte a vykrojte jadrovníky. Ak vám to nevadí, nemusíte ich šúpať. Ja mám radšej neošúpaná jablká, pretože šupka im dodáva farbu a vlákninu.

3. Krok

Jablká nakrájajte na tenké plátky, ideálne 3-5 mm hrubé.

4. Krok

Ak máte radi škoricu, môžete ju pridať teraz. Plátky jabĺk len zľahka posypte.

5. Krok

Plátky jabĺk rozložte na rošty v rúre alebo na plech pokrytý papierom na pečenie. Plátky by mali byť vedľa seba, ale nemali by sa prekrývať.

6. Krok

Jablká sušte 5 až 6 hodín pri teplote 70 °C. Je dôležité skontrolovať, či sú plátky naozaj suché. Ak nie sú, môžu začať plesnivieť. Moje ďalšie odporúčanie je plátky po 3 hodinách sušenia otočiť, aby sa sušili rovnomernejšie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov