REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Šumienkový koláč

Svieži šumienkový koláč s pochúťkovou smotanou, kiwi, mandarínkou a želatínou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Cesto

  • 6 pl polohrubá múka Pridané do
  • 6 pl práškový cukor Pridané do
  • 1 ks kypriaci prášok Pridané do
  • 3 pl vlažná voda Pridané do
  • 1 pl Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 6 ks žĺtko Pridané do

Plnka

  • 1 ks šľahačka Pridané do
  • 2 ks pochuťková smotana Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 1 pl práškový cukor Pridané do

Želatína

  • 4 ks citrónová šumienka Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 30 g želatína Pridané do
  • 800 ml voda Pridané do

Ovocie

  • mandarínka Pridané do
  • kivi Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na začiatok oddelíme žĺtka od bielok. Zo žĺtok, práškového cukru a vody vyšľaháme penu.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. Krok

V miske zmiešame múku s práškom do pečiva a zlatým klasom. Pridáme k nej penu zo žĺtok a pomaly primiešame sneh z bielok.

4. Krok

Cesto pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 30 až 40 minút. Plech na pečenie vymastíme a pomúčime.

5. Krok

Medzitým si pripravíme plnku. V miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme ešte pochúťkové smotany a vymiešame ich spolu.

6. Krok

Nakoniec si pripravíme želatínu. V hrnci zmiešame vodu s vanilkovým cukrom a šumienkami. Necháme ju priviesť k varu a odstavíme.

7. Krok

Trochu šumienkovej vody odlejeme bokom a necháme ju vychladnúť.

8. Krok

Do väčšej časti šumienkovej vody pridáme želatínu a dobre ju rozmiešame. Následne ju prilejeme k vychladnutému zvyšku šumienkovej vody a premiešame.

9. Krok

Na vychladnutý korpus natrieme plnku. Na plnku uložíme plátky kiwi a mandarínky. Na ovocie vylejeme vychladenú želatínu. Koláč necháme poriadne stuhnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov