REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4EYDu0mlW2ZWrT0_vjMP/29a660602a24cd068c3b03921defed.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Štuchané zemiaky s cibuľkou
Štuchané zemiaky s cibuľkou sa hodia ako príloha k pečenému mäsu, rybe alebo zeleninovým jedlám. Môžeme ich však jesť aj samostatne napríklad s kyslým mliekom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 7 ks zemiak
- 1 ks Cibuľa
- 3 pl olej
- 50 g maslo
- 1 ks bobkový list
- 3 kl plnotučná horčica
- mleté čierne korenie
- kmín
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme a nakrájame na štvrtinky. Uvaríme ich v osolenej vode, do ktorej sme pridali rascu a bobkový list.
2. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme do sklovita na oleji.
3. Krok
Pridáme k nej rozštuchané zemiaky, maslo, soľ, korenie a chvíľu ich opekáme na panvici - obraciame od dna.
4. Krok
Na záver pridáme plnotučnú horčicu.