REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mGZa0x9O0Jv-66YFsC0Z/b4151d800a6f001aa779f876e09aa9.jpeg)
Struková polievka na kyslo
50 min
5
Slovenská klasika kyslá struková polievka.
50 min
5
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g sterilizované fazuľové lusky
- 5 zemiakov
- 1 bobkový list
- 5 guličiek čierneho korenia
- soľ
- 2 pl hladkej múky
- 1 dcl mlieka
- cukor
- ocot

REKLAMA
Postup
1. Krok
Fazuľky dáme spolu s očistenými zemiakmi variť do osolenej vody.
2. Krok
Pridáme korenie a bobkový list. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké.
3. Krok
Polievku zahustíme zátrepkou z mlieka a múky. Prevaríme minimálne 10 minút. Dochutíme cukrom a octom aby mala polievka sladkokyslú chuť.
4. Krok
Uvarenú polievku môžeme podávať s vareným vajíčkom.