REKLAMA

Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom

Strapačky s bryndzou

Tradičné slovenské jedlo - strapačky s bryndzou sú sýte jedlo, ktoré je ideálne na rodinný obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g surových zemiakov Pridané do
  • 400 g polohrubej múky Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 2 pl mlieka Pridané do
  • 250 g bryndze Pridané do
  • 3 pl bieleho jogurtu Pridané do
  • 50 g údenej slaninky Pridané do
  • 1 pl masti Pridané do
  • soľ Pridané do
  • vlažná voda podľa potreby Pridané do
  • masť alebo olej na pomastenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky najemno nastrúhame a pridáme k ním 2 PL mlieka, premiešame.

2. Krok

Pridáme múku, vajce, trochu soli a postupne prilievame vodu a miešame.

3. Krok

Pomocou haluškovača hádžeme halušky do vriacej osolenej vody.

4. Krok

Zľahka premiešame, aby sa neprichytili na dno a keď vyplávajú na povrch, vyberiemeich.

5. Krok

Bryndzu rozmiešame s jogurtom a strapačkami.

6. Krok

Podávame posypané opraženou slaninkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4914 receptov

Mäsité jedlá

2269 receptov

Kuracie mäso

792 receptov

Dezert

3801 receptov

Cvikla

90 receptov

Večera

4633 receptov

Pečivo

758 receptov

Mascarpone

346 receptov