REKLAMA

Špargľové rizoto

Recept na krémové špargľové rizoto je dokonalou kombináciou výraznej špargľovej chuti a jemného krémového rizota.

REKLAMA
Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť špargľu? Aby zostala lahodná a krehká, stačí poznať tento postup

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g ryža Arborio Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 500 g špargľa Pridané do
  • 1 l zeleninového vývaru Pridané do
  • 120 ml bieleho vína Pridané do
  • 60 g maslo Pridané do
  • 60 g parmezán Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Nasekajte cibuľu a cesnak. Odrežte tvrdé konce špargle a nakrájajte ju na 2,5 cm kúsky.

2. Krok

Rozohrejte hrniec na stredne silnom ohni a pridajte 30 g masla. Nechajte ho roztopiť a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.

3. Krok

Orestujte ich dozlatista. Pridajte nakrájanú špargľu a orestujte, kým nezmäkne.

4. Krok

Pustite sa do prípravy rizota. Na troche oleja si orestujte pripravenú ryžu. Posole. Keď je ryža orestovaná začnite ju podlievať.

5. Krok

Striedavo vývarom a vínom. Tekutina sa musí vždy vydusiť až potom prilievate ďaľšiu. Keď je ryža hotová rizoto odstavte z ohňa.

6. Krok

Pridajte zvyšné maslo a strúhaný syr. Zamiešajte. Na záver do rizota vsypte špargľovú zmes a všetko spolu premiešajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov