REKLAMA

Zdroj: FB: Farebne jedlo z domácej kuchyne

Špaldové rožky

Špaldové rožky sú zdravou alternatívou k obyčajným rožkom. Špalda je považovaná za superpotravinu, pretože obsahuje viac vlákniny a bielkovín ako iné obilniny. Tieto rožky obsahujú aj semienka ľanu a tekvicové semienka, ktoré zvyšujú ich nutričnú hodnotu.

REKLAMA
Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Ingrediencie

porcií
10
  • 500 g špaldovej múky Pridané do
  • 1 Lyžice medu Pridané do
  • 1 lyžička soli Pridané do
  • 14 šálky semienok ľanu Pridané do
  • 14 šálky tekvicových semienok Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 114 šálky teplej vody Pridané do
REKLAMA

Postup

130 min.
1. Krok

1.Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, med a soľ.

2. Krok

2.Pridajte semienka ľanu a tekvícových semienok, dôkladne premiešajte.

3. Krok

3.Prilejte olivový olej a teplú vodu.

4. Krok

Vypracujte cesto.

5. Krok

5.Cesto nechajte kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste.

6. Krok

6.Rozdeľte cesto na 8-10 malých guličiek a vyformujte z nich rožky.

7. Krok

7.Nechajte rožky ďalších 30 minút kysnúť.

8. Krok

8.Predhrejte rúru na 200 stupňov.

9. Krok

9.Pečte rožky 20-25 minút, kým sa nezhnednú a nezískajú krehký povrch.

10. Krok

10.Nechajte rožky vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov