REKLAMA

Špagety Carbonara

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 180 g špagiet Pridané do
  • 100 g pancetty slaniny Pridané do
  • 40 g parmezánu Pridané do
  • 1 čl olivového oleja Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať na servírovanie Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Špagety dáme variť do dostatočne slanej vody (mala by chutiť ako more).

2. Krok

Kým sa špagety varia, v miske zmiešame vajíčka a žĺtok s najemno nastrúhaným parmezánom a mletým čiernym korením, nešetrite ním.

3. Krok

Slaninu nakrájame na menšie kúsky a osmažíme ju dochrumkava na troške olivového oleja. Ak sa zo slaniny vypečie príliš veľa tuku, malú časť z neho môžeme odliať preč.

4. Krok

Keď sú špagety uvarené al dente, pridáme ich aj so žufankou vody (v ktorej sa špagety varili) do panvice so slaninou. Špagety nepreplachujeme a do panvice ich pridáme priamo z hrnca.

5. Krok

Slaninku so špagetami poriadne premiešame, minútku povaríme a odstavíme z plameňa.

6. Krok

Panvicu necháme cca 2 minútky vychladnúť, vlejeme žĺtkovo-syrovú zmes a rýchlo miešame.

7. Krok

Na cestovinách sa vytvorí lesklá a krémová omáčka. Špagety podávame okamžite, dozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáre (1)

Kamenska_Sona 18. 3. 2025

Poprosila by som koľko vajíčok keď v recepte nepíšete. Ďakujem za odpoveď.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2291 receptov

Obed

4964 receptov

Lacné jedlá

1548 receptov

Cuketa

466 receptov

Rýchle jedlá

4217 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Patizón

13 receptov

Večera

4681 receptov