REKLAMA
Šolet s klobáskami Kishke

Šolet s klobáskami Kishke

Toto je tradičné židovské jedlo, ktoré sa varí v noci veľmi dlho a pomaly. Pripravuje sa na sabat.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 500 g hovädzie mäso Pridané do
  • 2 ks dreňové kosti Pridané do
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 2 ks stredne veľké cibule Pridané do
  • 250 g biela fazuľa Pridané do
  • 1 l hovädzí vývar Pridané do
  • 1 čl paprika Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do

Kishke

  • 150 g pomletý Matzo (slovenská verzia je Maces) Pridané do
  • 20 g husací alebo kurací tuk Pridané do
  • 12 g strúhanka Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks paličky zeleru Pridané do
  • 5 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • kurací vývar Pridané do
REKLAMA

Postup

595 min.
1. Krok

Začneme tým, že si namočíme fazuľu na 4 hodiny. Jačmeň opláchneme v studenej vode. Zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do vysokého hrnca. Na zemiaky uložíme nakrájanú cibuľu.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Na cibuľu uložíme mäso s kosťami.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Na mäso nasypeme fazuľu, jačmeň, lyžičku soli, papriky a čierneho korenia.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Nakoniec všetko zalejeme vývarom. Varíme veľmi pomaly 10 hodín.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Ďalej pokračujeme s prípravou Kishke. Zeleninu očístíme a nakrájame na kocky. Cesnak rozdrvíme.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

V hrnci rozpálime tuk a pridáme nakrájanú zeleninu. Taktiež v mixéri rozdrtíme Maces na prášok. Zeleninu dusíme približne 20 minút a vypneme.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

7. Krok

Potom pridáme maces prášok, osolíme a okoreníme a prilejeme trošku vývaru. Vznikne tuhá kaša, ktorú zmixujeme ručným mixérom.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Pokračujeme s prípravou klobás. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 160°C. Pripravíme si papier na pečenie a alobal. Vytvoríme z nich obal na klobásu, do ktorého naložíme rozmixovanú zmes.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Klobásy pečieme približne 45 minút.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov