REKLAMA
Šolet s klobáskami Kishke

Šolet s klobáskami Kishke

Toto je tradičné židovské jedlo, ktoré sa varí v noci veľmi dlho a pomaly. Pripravuje sa na sabat.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 500 g hovädzie mäso Pridané do
  • 2 ks dreňové kosti Pridané do
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 2 ks stredne veľké cibule Pridané do
  • 250 g biela fazuľa Pridané do
  • 1 l hovädzí vývar Pridané do
  • 1 čl paprika Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do

Kishke

  • 150 g pomletý Matzo (slovenská verzia je Maces) Pridané do
  • 20 g husací alebo kurací tuk Pridané do
  • 12 g strúhanka Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks paličky zeleru Pridané do
  • 5 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • kurací vývar Pridané do
REKLAMA

Postup

595 min.
1. Krok

Začneme tým, že si namočíme fazuľu na 4 hodiny. Jačmeň opláchneme v studenej vode. Zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do vysokého hrnca. Na zemiaky uložíme nakrájanú cibuľu.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Na cibuľu uložíme mäso s kosťami.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Na mäso nasypeme fazuľu, jačmeň, lyžičku soli, papriky a čierneho korenia.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Nakoniec všetko zalejeme vývarom. Varíme veľmi pomaly 10 hodín.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Ďalej pokračujeme s prípravou Kishke. Zeleninu očístíme a nakrájame na kocky. Cesnak rozdrvíme.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

V hrnci rozpálime tuk a pridáme nakrájanú zeleninu. Taktiež v mixéri rozdrtíme Maces na prášok. Zeleninu dusíme približne 20 minút a vypneme.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

7. Krok

Potom pridáme maces prášok, osolíme a okoreníme a prilejeme trošku vývaru. Vznikne tuhá kaša, ktorú zmixujeme ručným mixérom.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Pokračujeme s prípravou klobás. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 160°C. Pripravíme si papier na pečenie a alobal. Vytvoríme z nich obal na klobásu, do ktorého naložíme rozmixovanú zmes.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Klobásy pečieme približne 45 minút.

Šolet s klobáskami Kishke - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4664 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Dezert

3579 receptov

Zaváranie

148 receptov

Mascarpone

335 receptov

Cestoviny

528 receptov

Lacné jedlá

1469 receptov

Večera

4375 receptov