REKLAMA

Slivkový koláč

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 2 šálky hladkej špaldovej múky možno časť nahradiť celozrnnou špaldovou a otrubami Pridané do
  • 34 šálky trstinového cukru Pridané do
  • 12 šálky mletých orechov Pridané do
  • 12 šálky oleja Pridané do
  • 1 prášok do pečiva Pridané do
  • 12 šálky mlieka Pridané do
  • 20 ks sliviek Pridané do

mrvenica

  • 50 g maslo Pridané do
  • 13 hrnček trstinový cukor Pridané do
  • 13 hrnček hrubá múka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Predhrejeme rúru na 180 C

2. Krok

Pripravíme si slivky – ak sú čerstvé, poriadne ich umyjeme a rozkrojíme, vyberieme kôstky. Väčší obdĺžnikový plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie.

3. Krok

Oddelíme žĺtka od bielok a z bielok vyšľaháme tuhý sneh .

4. Krok

V miske postupne zmiešame žĺtka s cukrom, olejom, mliekom, múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a zarovnáme. Na cesto naukladáme polovice sliviek reznou stranou hore.

5. Krok

Pripravíme mrvenicu z hrubej múky, trstinového cukru a masla a touto posypeme cesto so slivkami.

6. Krok

Pečieme na 180 C cca 45 minút.

7. Krok

Dôležité - tento koláčik odporúčam zjesť tak do 2 dní, slivky totiž zostávajú aj po upečení šťavnaté a tak sa pomerne rýchlo kazí.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4934 receptov

Lacné jedlá

1540 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Dezert

3816 receptov

Mäsité jedlá

2276 receptov

Nátierky

336 receptov