REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QtJ_2Rq0tTML0FuKQifU/e1328d0cba6725ec3f882c4ec3e535.jpeg)
Slivkový koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Suroviny
- 2 šálky hladkej špaldovej múky možno časť nahradiť celozrnnou špaldovou a otrubami
- 3⁄4 šálky trstinového cukru
- 1⁄2 šálky mletých orechov
- 1⁄2 šálky oleja
- 1 prášok do pečiva
- 1⁄2 šálky mlieka
- 20 ks sliviek
mrvenica
- 50 g maslo
- 1⁄3 hrnček trstinový cukor
- 1⁄3 hrnček hrubá múka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Predhrejeme rúru na 180 C
2. Krok
Pripravíme si slivky – ak sú čerstvé, poriadne ich umyjeme a rozkrojíme, vyberieme kôstky. Väčší obdĺžnikový plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
3. Krok
Oddelíme žĺtka od bielok a z bielok vyšľaháme tuhý sneh .
4. Krok
V miske postupne zmiešame žĺtka s cukrom, olejom, mliekom, múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a zarovnáme. Na cesto naukladáme polovice sliviek reznou stranou hore.
5. Krok
Pripravíme mrvenicu z hrubej múky, trstinového cukru a masla a touto posypeme cesto so slivkami.
6. Krok
Pečieme na 180 C cca 45 minút.
7. Krok
Dôležité - tento koláčik odporúčam zjesť tak do 2 dní, slivky totiž zostávajú aj po upečení šťavnaté a tak sa pomerne rýchlo kazí.