REKLAMA

Zdroj: Canva

Sladký chlebík s veľkonočným zajačikom

Pripravte si netradičný veľkonočný sladký chlebík z piškótového cesta, ktorý zaujme svojim rozkošným vzhľadom a najmä neodolateľnou chuťou.

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
10

Tmavé cesto na zajačikov

  • 100 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 4 pl práškový cukor Pridané do
  • 1 kl vanilková pasta Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 40 ml plnotučné mlieko Pridané do
  • 120 g múka Pridané do
  • 6 g kypriaci prášok Pridané do
  • 2 pl holandské kakao Pridané do

Svetlé cesto

  • 200 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 120 g práškový cukor Pridané do
  • 1 kl vanilková pasta Pridané do
  • 3 vajcia Pridané do
  • 200 g múka Pridané do
  • 1 kypriaci prášok Pridané do
  • 3 pl mletá zmes mandlí Pridané do
  • 150 ml mlieko Pridané do

Navyše

  • maslo na vymastenie Pridané do
  • hladká múka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

85 min.
1. Krok

Tmavé cesto na zajačikov: Rúru predhrejeme na 180°C horný / dolný ohrev. Do misy dáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo, ktoré vymiešame s práškovým cukrom a lyžičkou vanilkovej pasty. (Môžeme použiť aj balíček vanilkového cukru alebo niekoľko kvapiek vanilkovej esencie.) Zvlášť zmiešame vajíčka s mliekom a prilejeme k zmesi. Suché ingrediencie pridáme do misy na záver a spolu premiešame.

2. Krok

Menší plech (35cmx24cm) vymastíme maslom, vysypeme múkou a nalejeme tmavé cesto, ktoré vyhladíme stierkou. Pečieme 15 minút a z vychladnutého plátu vykrajujeme zajačikov.

3. Krok

Svetlé cesto: V mise vymiešame maslo s cukrom a lyžičkou vanilkovej pasty. Pridáme vajíčka a vymiešame do hladkej, nadýchanej zmesi. V druhej mise zmiešame suché suroviny ako múku, kypriaci prášok a mandle. Primiešame k zmesi a na záver pridáme aj mlieko. Premiešame stierkou.

4. Krok

Pripravíme si formu na biskupský chlebík, vymastenú maslom a vysypanú múkou. Na spodok nalejeme tretinu svetlého cesta a naň poukladáme v rade za sebou vykrojených zajačikov z cesta tmavého. Zvyšným cestom zalejeme formu a pečieme na rovnakej teplote polhodinu. Odporúčam si spraviť test drevenou špajdľou a prípadne ešte nechať 5-10 minút dopiecť.

5. Krok

Vychladnutý veľkonočný chlebík môžeme posypať práškovým cukrom či preliať čokoládovou ganache. Na reze prekvapí chutný veľkonočný zajko.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov