REKLAMA

Šišky zo špaldovej múky

REKLAMA
Fašiangové jedlá – Tradičné ľudové jedlá a slovenské hodovanie, ako sa patrí

Recept nájdeš v tomto článku

Fašiangové jedlá – Tradičné ľudové jedlá a slovenské hodovanie, ako sa patrí

Ingrediencie

porcií
40
  • 500 g špaldová múka Pridané do
  • 4 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 21 g droždia Pridané do
  • 4 polievková lyžica olej Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • rum Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Z droždia, 1 dcl vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások.

2. Krok

Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, rum (nepovinné), olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások.

3. Krok

Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 40 minút odpočívať.

4. Krok

Takéto vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.

5. Krok

Necháme 15 minút odpočívať.

6. Krok

Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme.

7. Krok

Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.

8. Krok

Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov