REKLAMA

Šišky zo špaldovej múky

REKLAMA
Fašiangové jedlá – Tradičné ľudové jedlá a slovenské hodovanie, ako sa patrí

Recept nájdeš v tomto článku

Fašiangové jedlá – Tradičné ľudové jedlá a slovenské hodovanie, ako sa patrí

Ingrediencie

porcií
40
  • 500 g špaldová múka Pridané do
  • 4 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 21 g droždia Pridané do
  • 4 polievková lyžica olej Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • rum Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Z droždia, 1 dcl vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások.

2. Krok

Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, rum (nepovinné), olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások.

3. Krok

Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 40 minút odpočívať.

4. Krok

Takéto vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.

5. Krok

Necháme 15 minút odpočívať.

6. Krok

Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme.

7. Krok

Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.

8. Krok

Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4691 receptov

Mäsité jedlá

2205 receptov

Dezert

3594 receptov

Lacné jedlá

1483 receptov

Večera

4402 receptov

Cestoviny

532 receptov

Mascarpone

335 receptov

Raňajky

1393 receptov