Šišky zo špaldovej múky
- 90Minút
- 40Počet porcií
Ingrediencie
- 500 g špaldová múka
- 4 pl cukor (kryštálový, trstinový alebo kokosový)
- 1 čl cukor (do kvásku)
- 1 ks vajce
- 2 žltky
- 300 ml mlieko
- 21 g droždia
- 4 pl olej
- štipka soľ
- rum
Postup
Z droždia, 1 dcl vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások.
Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, rum (nepovinné), olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 40 minút odpočívať.
Takéto vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.
Necháme 15 minút odpočívať.
Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme.
Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.
Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Šišky zo špaldovej múky
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Gz8gYsfpEIGq8QgyAcLr/3d898b407db0b8df004515146dd95c31.jpeg)
Z droždia, 1 dcl vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások.
Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, rum (nepovinné), olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 40 minút odpočívať.
Takéto vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.
Necháme 15 minút odpočívať.
Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme.
Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.
Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.