REKLAMA
   
Šampiňónová omáčka
Omáčka je výborná,,rýchlovka a hodí sa ku všetkému, na cestoviny ,mäso alebo len na zemiaky namiesto tatarky.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 250 g šampiňóny
 - 20 ml citrónová šťava
 - 20 g maslo
 - 300 ml smotana na varenie
 - 20 g múka hladká
 - štipka soli
 - drvená rasca
 - mleté čierne korenie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
 Do hrnca si dáme rozpustiť maslo.
2. Krok 
 Pridáme nakrájané na plátky šampiňóny, biele -hnedé a citrónovú šťavu asi z 1/2 citróna .Spolu podusíme.
3. Krok 
 Osolíme okoreníme a pridáme drvený kmín.
4. Krok 
 V smotane na varenie rozmiešame hladkú múku a vlejeme k šampiňónom,,miešame a povaríme kým nám omáčka nezhustne,,je to cca 5 minút. Odstavíme ,,môžeme ešte dochutiť.
5. Krok 
 Omáčku môžeme podávať samotnú s knedľou, cestovinou, zemiakmi alebo k mäsu. Dobrú chuť!