:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xq85nrKJSe1ZFzY5y0Xc/00b548e83d74c8d9d06bf617231f43.jpeg)
Šalát s pečenými batátmi
Svieži a zároveň sýty šalát príjemne pohladí vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte jednoduchú kombináciu pečených sladkých batátov s osviežujúcou čerstvou zeleninou a zálievkou z francúzskej horčice a balzamikového octu. Tento krásne farebný šalát je plný vit
Ingrediencie
Suroviny
- 4 batáty
- 3 Lyžice olivového oleja
- 1 červený šalát
- 1 zväzok rukoly
- 1 šalátová uhorka
- 200 g cherry paradajok
zálievka
- 2 pl olivový olej
- 3 pl balzamikový ocot
- 1 čl soľ
- 1 čl horčica francúzska
- 2 pl voda
Najnovšie letáky
Postup
Batáty oškrabeme, umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na plátky.
Šalát aj rukolu operieme, šalát natrháme na menšie kúsky. Uhorku nakrájame na kolieska, paradajky na štvrtky.
V panvici na rozpálených 3 lyžiciach oleja opečieme batáty zo všetkých strán. Batáty opekáme zhruba 8-10 minút.
Pripravíme zálievku. Olej zmiešame s balzamikovým octom, soľou, francúzskou horčicou a vodou.
Hotové batáty premiešame so zeleninou a zalejeme pripravenou zálievkou. Dobre premiešame.
Tip: Šalát môžeme posypať nasucho opraženými slnečnicovými semienkami, bude tak mať viac vitamínov.