REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q_J7pGuDSz0TXPbI7duD/5f7a3b2bb7a64da35fde0dc91de195.jpeg)
Šalát s grilovaným halloumi, rukolou a granátovým jablkom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Suroviny
- balenie syra halloumi cca 250 g
- 2 hrste rukoly
- 1⁄4 červenej cibule nakrájaná na tenké plátky
- 1⁄2 jablka granátového zrniečka
- čerstvý petržlen alebo mäta voliteľne
Zálievka
- 2 pl olivový olej
- 1 pl citrónová šťava alebo balzamikoveho octu
- 1 čl Med
- štipka soli a čierneho korenia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Halloumi nakrájaj na plátky (cca 1 cm hrubé) a opeč nasucho na grilovacej panvici z oboch strán (2–3 minúty), kým nezíska zlatohnedé pásiky.
2. Krok
Zálievku priprav zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, medu, soli a korenia.
3. Krok
Do misky vlož rukolu, červenú cibuľu a prelej pripravenou zálievkou. Premiešaj.
4. Krok
Na šalát navrch poukladaj grilovaný halloumi, posyp zrniečkami granátového jablka a čerstvými bylinkami.
5. Krok
Tip: Ak chceš šalát sýtejší, pridaj varené šošovicové zrná alebo cícer. Skvele sa hodí aj pečená červená repa alebo avokádo.