REKLAMA

Zdroj: limpido from Getty Images

Sacherova torta

Sacherova torta je svetoznámy rakúsky dezert, ktorý vyniká svojou kombináciou čokoládovej torty, marhuľového džemu a čokoládovej glazúry. Tu je tradičný recept na vytvorenie tohto delikátneho dezertu doma.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 140 g Horká čokoláda Pridané do
  • 140 g maslo Pridané do
  • 110 g cukor Pridané do
  • 5 kus vajcia Pridané do
  • 140 g múka Pridané do

Plnka

  • 150 g marhuľový džem Pridané do

Glazúra

  • 200 g Horká čokoláda Pridané do
  • 250 ml sladká smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a vymastite a múkou vysypte formu na pečenie.

2. Krok

Roztopte čokoládu a maslo na pare, potom pridajte cukor a premiešajte.

3. Krok

Postupne pridávajte vajcia a nakoniec pridajte múku. Dôkladne premiešajte.

4. Krok

Cesto vyložte do formy a pečte približne hodinu.

5. Krok

Po upečení nechajte tortu vychladnúť, potom ju pozdĺžne prekrojte a natriete marhuľovým džemom.

6. Krok

Roztopte čokoládu so smotanou pre glazúru a potom pokryte celú tortu.

7. Krok

Nechajte tortu vychladnúť a podávajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov

Raňajky

1531 receptov