REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Ryžový nákyp s broskyňami

Chutný a sladký ryžový nákyp s broskyňami je skvelý dezert, ktorý si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa. Ideálne je ho podávať teplý, ale je rovnako výborný aj keď vychladne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Ingrediencie

  • 200 g ryža Pridané do
  • 800 g broskyne Pridané do
  • 4 ks vajcia Pridané do

Ostatné

  • 100 g cukor Pridané do
  • 1 balenie vanilkový cukor Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do

Snehová čapička

  • 4 ks vaječné bielko Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Uvarte ryžu podľa návodu na balení. Medzitým ošúpte a nakrájajte broskyne na kúsky.

2. Krok

Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Zmiešajte ich s uvarenou ryžou.

3. Krok

Nakoniec do zmesi primiešajte broskyne a preložte do vymastenej formy.

4. Krok

Nákyp pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút.

5. Krok

Pred koncom pečenia vyšľahajte 4 bielka so štipkou soli a rozotrite ich po nákype.

6. Krok

Nechajte piecť ešte 10 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4389 receptov

Mäsité jedlá

2098 receptov

Mascarpone

314 receptov

Večera

4061 receptov

Cestoviny

497 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Raňajky

1258 receptov

Dezert

3380 receptov