REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Rýchle a jednoduché škoricové slimáky

Jednoduché škoricové slimáky sú klasickým obľúbeným dezertom. Ideálne na príjemné raňajky alebo sladké pohostenie počas daždivého popoludnia. Sú plnené bohatou, lepkavou škoricovou zmesou a poliate krémovou polevou. Príprava je jednoduchá a počas pečenia zaplní domov lahodnou vôňou!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Na cesto:

  • 12 hrnček mlieko Pridané do
  • 14 hrnček masla Pridané do
  • 14 hrnček cukor Pridané do
  • 214 lyžičky Aktívneho sušeného droždia Pridané do
  • 3 hrnčeky múka Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 vajce Pridané do

Na náplň:

  • 12 hrnček Rozpusteného masla Pridané do
  • 1 hrnček hnedý cukor Pridané do
  • 2 polievkové lyžice škorica Pridané do

Na glazúru:

  • 1 hrnček práškový cukor Pridané do
  • 2 polievkové lyžice mlieko Pridané do
  • 12 čl vanilkový extrakt Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Mlieko zohrejte v malej panvici (hrnci), kým jemne nebublá, a potom ho stiahnite z ohňa. Do mlieka pridajte maslo, cukor a droždie a nechajte ho 5 minút stáť, kým sa droždie neaktivuje.

2. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Do múky a vajíčka vlejte mliečnu zmes a vypracujte vláčne cesto. Môžete pridať viac múky, ak je potrebné.

3. Krok

Cesto vložte do vymastenej misy a prikryte ho vlhkou utierkou. Odložte na teplé miesto asi na 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.

4. Krok

Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik s hrúbkou asi 3 cm. Rozpustené maslo rozotrite po celej ploche a potom ho bohato posypte hnedým cukrom a škoricou.

5. Krok

Cesto z dlhšej strany pevne zrolujte do rolády. Nakrájajte ho na dvojcentimetrové kolieska, ktoré vložte do vymastenej formy na pečenie.

6. Krok

Pečte pri teplote 190 °C približne 20-25 minút dozlatista.

7. Krok

Kým sa slimáky pečú, vyšľahajte v malej miske cukor, mlieko a vanilkový extrakt na polevu. Tou polejete hotové a ešte teplé slimáky. Dobrú chuť!

Podobné recepty

Škoricové slimáky

Špaldové škoricové slimáky s vlašskými orechmi

Škoricové slimáky z kysnutého cesta

Sladké škoricové slimáky z kysnutého cesta, ktoré máte upečené do 2 hodín.

Škoricové slimáky

Škoricové šneky sú klasickým dezertom škandinávskej kuchyne, ktorý si však obľúbili ľudia na celom svete. Kombinácia droždia, škorice a cukru je absolútne neodolateľná.

Croquembouche - veža z profiteroliek

Prekvapte oslávenca touto netradičnou tortou Croquembouche. Je to veža z profiteroliek.

Roláda s gaštanovým pyré

Piškótové cesto zavinuté, plnené gaštanovou plnkou

Podobné recepty

Škoricové slimáky

Špaldové škoricové slimáky s vlašskými orechmi

Škoricové slimáky z kysnutého cesta

Sladké škoricové slimáky z kysnutého cesta, ktoré máte upečené do 2 hodín.

Škoricové slimáky

Škoricové šneky sú klasickým dezertom škandinávskej kuchyne, ktorý si však obľúbili ľudia na celom svete. Kombinácia droždia, škorice a cukru je absolútne neodolateľná.

Croquembouche - veža z profiteroliek

Prekvapte oslávenca touto netradičnou tortou Croquembouche. Je to veža z profiteroliek.

Roláda s gaštanovým pyré

Piškótové cesto zavinuté, plnené gaštanovou plnkou

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4152 receptov

Mäsité jedlá

2004 receptov

Mascarpone

289 receptov

Večera

3818 receptov

Dezert

3130 receptov

Raňajky

1153 receptov

Cestoviny

457 receptov