:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dPppdOD50294PEhPemBe/5b6c907e8806953f91859d339729a3.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Rýchle a jednoduché škoricové slimáky
Jednoduché škoricové slimáky sú klasickým obľúbeným dezertom. Ideálne na príjemné raňajky alebo sladké pohostenie počas daždivého popoludnia. Sú plnené bohatou, lepkavou škoricovou zmesou a poliate krémovou polevou. Príprava je jednoduchá a počas pečenia zaplní domov lahodnou vôňou!
Ingrediencie
Na cesto:
- 1⁄2 hrnček mlieko
- 1⁄4 hrnček masla
- 1⁄4 hrnček cukor
- 21⁄4 lyžičky Aktívneho sušeného droždia
- 3 hrnčeky múka
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1 vajce
Na náplň:
- 1⁄2 hrnček Rozpusteného masla
- 1 hrnček hnedý cukor
- 2 polievkové lyžice škorica
Na glazúru:
- 1 hrnček práškový cukor
- 2 polievkové lyžice mlieko
- 1⁄2 čl vanilkový extrakt
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Mlieko zohrejte v malej panvici (hrnci), kým jemne nebublá, a potom ho stiahnite z ohňa. Do mlieka pridajte maslo, cukor a droždie a nechajte ho 5 minút stáť, kým sa droždie neaktivuje.
Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Do múky a vajíčka vlejte mliečnu zmes a vypracujte vláčne cesto. Môžete pridať viac múky, ak je potrebné.
Cesto vložte do vymastenej misy a prikryte ho vlhkou utierkou. Odložte na teplé miesto asi na 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik s hrúbkou asi 3 cm. Rozpustené maslo rozotrite po celej ploche a potom ho bohato posypte hnedým cukrom a škoricou.
Cesto z dlhšej strany pevne zrolujte do rolády. Nakrájajte ho na dvojcentimetrové kolieska, ktoré vložte do vymastenej formy na pečenie.
Pečte pri teplote 190 °C približne 20-25 minút dozlatista.
Kým sa slimáky pečú, vyšľahajte v malej miske cukor, mlieko a vanilkový extrakt na polevu. Tou polejete hotové a ešte teplé slimáky. Dobrú chuť!


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ps6eHo4E9rsi6Thhbag3/4b66056adb73d2ec8369ba8398f628.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4dvm1WZ5He6TnGBYon6g/6238111cd8fe382ab24316b2bd7e90.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggIYolTHQBNr2PMg3tgr/0281dfe1de2445a8a0ca50fb973a28.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ov6hf9VGo13TxthIU18E/236e1abd8d70c58f11aa81059eed80.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0dKREAW7FFWxKxtwhTjp/a0529ed95c53cbc7aaa59e71601311.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D8E1jNo060c2DLNptz_U/e695fb3260551f3fc644d561f97b98.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7KaNitMsLCCShgOgP2Ps/e68715ef75518b34804939e4e16eb5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 