REKLAMA

Zdroj: Pixabay: Dustytoes

Rýchle a jednoduché banánové muffiny

Sú ideálne ako raňajkové občerstvenie alebo pohostenie k popoludňajšej káve.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 112 poháre múka Pridané do
  • 1 pohár cukor Pridané do
  • 1 lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 12 lyžička soľ Pridané do
  • 14 lyžička Mletá škorica (nepovinné) Pridané do
  • 3 Zrelé banány, roztlačené Pridané do
  • 1 veľké vajce Pridané do
  • 0.3 pohár rastlinný olej Pridané do
  • 1 lyžička vanilkový extrakt Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Rúru predhrejte na 185 °C a formu na muffiny vyložte papierovými vložkami. Podľa mojich skúseností, ľahké vymastenie liniek zabráni prilepeniu muffinov na papier.

2. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, sódu bikarbónu, soľ a škoricu, ak ju používate.

3. Krok

V samostatnej miske zmiešajte roztlačené banány, vajce, olej a vanilkový extrakt. Najradšej používam prezreté banány - čím tmavšie a škvrnitejšie, tým lepšie, pretože muffinom dodajú plnšiu banánovú chuť.

4. Krok

Postupne pridávajte suché prísady do banánovej zmesi a miešajte, kým sa nespoja. Kľúčom k úspechu je nepremiešať; len jemne miešajte, kým neuvidíte viac múky, čo má za následok jemnejšie a nadýchanejšie muffiny.

5. Krok

Cesto naberte do formy na muffiny a každý košíček naplňte približne do 2/3. Na dosiahnutie rovnakej veľkosti muffinov odporúčam použiť naberačku na zmrzlinu.

6. Krok

Pečte 15-18 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu bábovky nevyjde čistá. Moja rúra má tendenciu byť horúca, takže zvyčajne kontrolujem okolo 15 minút, aby som sa vyhla prepečeniu.

7. Krok

Nechajte ich 5 minút vychladnúť vo forme, potom ich preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť. Tieto muffiny sú najlepšie, keď sa konzumujú teplé, takže im neodolajte!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov