REKLAMA

Zdroj: Petardj from Getty Images

Rýchla ovocná torta

Chutná a rýchla ovocná torta s mascarpone, ktorú dokáže pripraviť aj začiatočník v kuchyni.

REKLAMA
Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Ingrediencie

porcií
8

Na korpus:

  • 200 g múka Pridané do
  • 150 g cukru Pridané do
  • 125 g masla Pridané do
  • 4 kus vajcia Pridané do
  • 1 lyžička Prášku do pečiva Pridané do

Na krém:

  • 500 g mascarpone Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • šťava z citróna Pridané do

Na ozdobu:

  • čerstvé ovocie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Začnete tým, že si pripravíte tortový korpus. V miske zmiešajte múku, cukor, maslo, vajcia a prášok do pečiva. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek, takže ho dobre premiešajte. Následne cesto vylejeme na tortovú formu a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20 - 25 minút.

2. Krok

Buď si upečieme korpus z dvojitej dávky a prerežeme ho alebo si upečieme 2 samostatné korpusy.

3. Krok

Medzitým, kým sa korpus pečie, pripravíme si mascarpone krém. Mascarpone, cukor a citrónovú šťavu dôkladne zmiešame dokým nezískame krémovú konzistenciu.

4. Krok

Keď je korpus vychladnutý, natriete ho mascarpone krémom a na vrch položte čerstvé ovocie.

5. Krok

Túto ovocnú tortu potom necháme v chladničke aspoň hodinu alebo dve, aby krém poriadne stuhol.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1410 receptov

Obed

4483 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov