:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6dcafydB2WJ1ptpYSbz7/6fcad3675d492f69b30db6fbce2801.jpeg)
Zdroj: Petardj from Getty Images
Rýchla ovocná torta
Chutná a rýchla ovocná torta s mascarpone, ktorú dokáže pripraviť aj začiatočník v kuchyni.
Ingrediencie
Na korpus:
- 200 g múka
- 150 g cukru
- 125 g masla
- 4 kus vajcia
- 1 lyžička Prášku do pečiva
Na krém:
- 500 g mascarpone
- 200 g práškový cukor
- šťava z citróna
Na ozdobu:
- čerstvé ovocie
Najnovšie letáky
Postup
Začnete tým, že si pripravíte tortový korpus. V miske zmiešajte múku, cukor, maslo, vajcia a prášok do pečiva. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek, takže ho dobre premiešajte. Následne cesto vylejeme na tortovú formu a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20 - 25 minút.
Buď si upečieme korpus z dvojitej dávky a prerežeme ho alebo si upečieme 2 samostatné korpusy.
Medzitým, kým sa korpus pečie, pripravíme si mascarpone krém. Mascarpone, cukor a citrónovú šťavu dôkladne zmiešame dokým nezískame krémovú konzistenciu.
Keď je korpus vychladnutý, natriete ho mascarpone krémom a na vrch položte čerstvé ovocie.
Túto ovocnú tortu potom necháme v chladničke aspoň hodinu alebo dve, aby krém poriadne stuhol.