REKLAMA

Ruský jablkový koláč

Šarlota je tradičný ruský jablkový koláč, ktorý vyniká ľahkým, maslovým cestom a jablkami.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 6 veľké Jablká nakrájané na plátky Pridané do
  • 220 g cukor Pridané do
  • 200 g Múka Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 4 vajce Pridané do
  • 1 Čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 1 Čajová lyžička vanilková esencia Pridané do
  • 1 Štipka Soľ Pridané do
  • Strúhanka na vymastenie formy Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov a okrúhlu pekáč vymažte maslom a posypte strúhankou.

2. Krok

V veľkej miske zmiešajte jablká s 100 g cukru. V inej mise zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ.

3. Krok

Roztopíme maslo a potom v samostatnej miske vyšľaháme s ostatným cukrom, vajciami a vanilkovým extraktom do peny.

4. Krok

Múčnu zmes pridáme k zmesi maslo-cukor-vajce a dobre premiešame, kým nevznikne hladké cesto.

5. Krok

Posypané jablká dáme do pripraveného pekáča a cesto rovnomerne rozložíme na ne.

6. Krok

Jablkový koláč pečieme 60 minút.

7. Krok

Po vybratí z rúry koláč nechajte vychladnúť.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4263 receptov

Mäsité jedlá

2046 receptov

Cestoviny

478 receptov

Raňajky

1211 receptov

Mascarpone

301 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Dezert

3264 receptov

Nátierky

270 receptov