REKLAMA
Ríbezľová torta

Ríbezľová torta

Jedna chutná svieža torta s ríbezľami a makom

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Korpus

  • 4 ks vajce Pridané do
  • 120 g kryštálový cukor Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 2 pl Teplá voda Pridané do
  • 1 balenie prášok do pečiva Pridané do

Krém

  • 500 g jemný tvaroh Pridané do
  • 200 g smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • 30 g mletý mak Pridané do
  • 50 g práškový cukor Pridané do
  • 10 g vanilínový cukor Pridané do

Ovocie

  • 150 g ríbezle Pridané do
  • 10 g vanilínový cukor Pridané do
  • 1 pl práškový cukor Pridané do
  • džem Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky ručne vymiešame s olejom a vodou. Bielky začneme šľahať. Postupne k nim prisypeme cukor a šľaháme do tuha. K bielkovej zmesi prilejeme žĺtkovú a ručne metličkou zmesi prepojíme. Na záver preosejeme múku s práškom do pečiva a premiešame. Cesto rozotrieme do formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45-50 minút. Skontrolujeme špajdľou.

2. Krok

Na krém si v miske vymiešame všetky ingrediencie.

3. Krok

Upečený korpus necháme vychladnúť.

4. Krok

Vychladnutý korpus prerežeme pozdĺžne na polovicu. Spodnú časť potrieme vrstvou džemu, rozotrieme časť krému. Na krém pridáme ovocie a prekryjeme druhou časťou korpusu. Na vrch rozotrieme zvyšný krém. Ozdobíme a odložíme stuhnúť do chladničky na pár hodín.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov