Rezy Red velvet

FOTORECEPT Rezy Red velvet

REKLAMA

Červený, zamatový koláčik, ktorý ulahodí oku aj chuťovým pohárikom.

  • 45Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 250 hladká múka Pridané do
  • 120 g maslo rozpustené Pridané do
  • 140 g kryštálový cukor Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 240 cmar Pridané do
  • 1 ks červené farbivo Pridané do
  • 1 čajová lyžička vínny ocot Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do

Ostatné

  • 1 ks Krémová náplň Dr.Oetker vanilka Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 2 polievková lyžica práškový cukor Pridané do
  • 250 g maliny Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nachystáme si všetky suroviny. Rúru si predhrejeme na 180 °C.

Rezy Red velvet - krok prípravy 1
2. Krok

Do misky si preosejeme múku a pridáme soľ.

Rezy Red velvet - krok prípravy 2
3. Krok

Cmar si zafarbíme potravinárskym farbivom do požadovaného odtieňa.

Rezy Red velvet - krok prípravy 3
4. Krok

Do druhej misy dáme cukor a maslo, ktoré následne spolu vyšľaháme.

Rezy Red velvet - krok prípravy 4
5. Krok

Do masla s cukrom po jednom zašľaháme vajcia.

Rezy Red velvet - krok prípravy 5
6. Krok

Do vaječnej zmesy postupne pridávame múku a cmar. Vždy dobre premiešame.

Rezy Red velvet - krok prípravy 6
7. Krok

Do pohárika nalejeme lyžičku octu a pridáme sódu, necháme vypeniť. Následne to nalejeme cesta a premiešame.

Rezy Red velvet - krok prípravy 7
8. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Či je cesto hotové, skontrolujeme drevenou špajdlou.

Rezy Red velvet - krok prípravy 8
9. Krok

Kým nám cesto chladne, pripravíme si krém podľa návodu na obale.

Rezy Red velvet - krok prípravy 9
10. Krok

Vychladnuté cesto rozrežeme na polovicu, aby nám vznikli dva rovnaké kusy. Spodnú časť potrieme krémom, položíme druhú časť a opäť potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme malinami a necháme pár hodín v chladničke.

Rezy Red velvet - krok prípravy 10

Komentáre (2)

Jaroslav_Abaffy 31. 3. 2021

Topka

patrik_v_kuchyni 5. 3. 2021

Výborný dezert!

Podobné recepty

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 19

Punčové rezy

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 19
Broskyňové rezy
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Broskyňové rezy

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Obrátený jablkový koláč

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 19

Punčové rezy

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 19
Broskyňové rezy
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Broskyňové rezy

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Obrátený jablkový koláč

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Monika_Besanova

Rezy Red velvet

Červený, zamatový koláčik, ktorý ulahodí oku aj chuťovým pohárikom.

45
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Nachystáme si všetky suroviny. Rúru si predhrejeme na 180 °C.

2. Krok

Do misky si preosejeme múku a pridáme soľ.

3. Krok

Cmar si zafarbíme potravinárskym farbivom do požadovaného odtieňa.

4. Krok

Do druhej misy dáme cukor a maslo, ktoré následne spolu vyšľaháme.

5. Krok

Do masla s cukrom po jednom zašľaháme vajcia.

6. Krok

Do vaječnej zmesy postupne pridávame múku a cmar. Vždy dobre premiešame.

7. Krok

Do pohárika nalejeme lyžičku octu a pridáme sódu, necháme vypeniť. Následne to nalejeme cesta a premiešame.

8. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Či je cesto hotové, skontrolujeme drevenou špajdlou.

9. Krok

Kým nám cesto chladne, pripravíme si krém podľa návodu na obale.

10. Krok

Vychladnuté cesto rozrežeme na polovicu, aby nám vznikli dva rovnaké kusy. Spodnú časť potrieme krémom, položíme druhú časť a opäť potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme malinami a necháme pár hodín v chladničke.

Ingrediencie
Suroviny
250
hladká múka
120 g
maslo rozpustené
140 g
kryštálový cukor
2
vajce
soľ
240
cmar
1 ks
červené farbivo
1 čajová lyžička
vínny ocot
1 čajová lyžička
kypriaci prášok
Ostatné
1 ks
Krémová náplň Dr.Oetker vanilka
200 ml
mlieko
2 polievková lyžica
práškový cukor
250 g
maliny