:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/m5XwCEl31pfqjyneZIp8/9783f5601dd73fd4bbdf9f77454c12.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky
Rebarborový koláč so snehom
Koláč z rebarbory má obvykle kyslú chuť, ktorá sa vyvažuje sladkou chuťou korpusu. Môže sa podávať ako teplý alebo studený dezert a často sa pečie so snehom, ktorý vytvorí snehovú čiapočku.
Ingrediencie
Cesto
- 250 g polohrubá múka
- 200 g zmäknuté maslo
- 200 g práškový cukor
- 1 ks vanilínový cukor
- 4 ks veľké vajcia
- 3 kl kypriaci prášok
- štipka soli
- maslo na vymastenie
Rebarborová plnka
- 1 kg rebarbora
- 5 pl kryštálový cukor
Snehová čiapočka
- 5 ks vaječné bielka
- 250 g kryštálový cukor
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom.
V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva.
Múku postupne primiešavame k maslovej zmesi.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Polovicu snehu ľahko zapracujeme do cesta.
Nakoniec pridávame po jednom žĺtky a vymiešame hladké cesto, do ktorého primiešame aj druhú polovicu snehu.
Takýmto spôsobom pripravené cesto na rebarborový koláč so snehom pečieme na plechu, ktorý je vymastený a pomúčený, vo vyhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.
Medzitým ako sa cesto pečie si pripravíme rebarborovú plnku. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Rebarboru zmiešame s kryštálovým cukrom a necháme ju chvíľu postáť.
Na vrch vyšľaháme z bielkov a štipky soli polotuhý sneh. Následne za stáleho šľahania pridáme po lyžičkách cukor a sneh vyšľaháme do tuha.
Cesto po upečení vytiahneme z rúry, položíme naň rebarboru a natrieme snehom. Rebarborový koláč vložíme ešte na 10 minút do trúby resp. sneh pečieme do zlatista.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6wZPkxkXwenjACXRU529/6783883f6a8dc8403af74e9499caf4.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZVY3qNgUlPs-02pVUOwT/d402e90fc61c1c1650c6cb6ca232d6.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/asjdg9nalai_qkeqpKRJ/786c4dece9cda999d41ef30a609ca9.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-LTR0SENzqFki3kSJevC/20c80749e871f14b18cab0ba9eb621.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Wweu0K5QPW9hYHtePRoy/437549ea2bddea06d4a801726fb913.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3iuWf0k92jU7Nqq1c14T/c414d7bcdf91331247fbfee06c179e.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aZkkTnrXIs1ArlqXVHVd/66279aeb7a1f43a250066ee8c9332b.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 