REKLAMA

Zdroj: Alexander Mychko for dreamstime

"Rakott Krumpli" maďarská špecialita

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších maďarských receptov, ktorý sa v našej rodine dedí už niekoľko generácií. Rakott Krumpli je maďarské jedlo pozostávajúce zo zemiakov, kyslej smotany, klobásy a vajec. Pripravuje sa ako nákyp, pričom prísady sa ukladajú na seba. Je ideálny na chladné zimné dni a vždy je hitom na rodinných stretnutiach.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 4 vajcia Pridané do
  • 200 g údená klobása Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 Tablespoon maslo na vymastenie Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Na prípravu Rakott Krumpli najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na 1 cm hrubé plátky. Odporúčam použiť voskové zemiaky, pretože si počas pečenia lepšie udržia svoj tvar.

2. Krok

Zemiaky varte vo veľkom hrnci slanej vody, kým nie sú mäkké, ale nerozpadávajú sa. Zvyčajne to trvá asi 15 minút.

3. Krok

Kým sa zemiaky varia, uvarte vajcia natvrdo.

4. Krok

Klobásu nakrájajte na tenké plátky. Môžete použiť akýkoľvek druh údenej klobásy, ale ja dávam prednosť maďarskej klobáse kolbasz.

5. Krok

Keď sú vajcia uvarené natvrdo, opláchnite ich studenou vodou a ošúpte. Potom ich nakrájajte na plátky.

6. Krok

Počas prípravy zapekacej misy predhrejte rúru na 180 °C.

7. Krok

Pekáč vymažte maslom, aby sa nič neprilepilo.

8. Krok

Teraz navrstvite ingrediencie do zapekacej misy: začnite vrstvou zemiakov, potom vrstvou vajec a vrstvou klobásy. Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady, a na záver položte vrstvu zemiakov.

9. Krok

Celé to rovnomerne potrite kyslou smotanou. Vďaka tomu získa nákyp krémovú konzistenciu a zintenzívni sa jeho chuť.

10. Krok

Rakott Krumpli Casserole pečte vo vyhriatej rúre asi 30 minút, kým sa na povrchu ľahko nezapečie a pečenie nevytvorí nádhernú vôňu.

Podobné recepty

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Zemiaky zapekané s klobáskou

Podobné francúzskym zemiakom...ale sú nadýchanejšie a ľahšie. Ja som použila klobásku zo syrečkami,dodalo to jedlu inú chuť a menej kalórií.

Varené zemiaky so špenátom a fetou

Jednoduché a zdravé jedlo, ktoré je ideálne pre rýchlu večeru. Zmes čerstvého špenátu, feta syra a teplých zemiakov je jednoducho úžasná.

Guláš z mletého mäsa

Tento silný, výdatný guláš bol už viackrát našou záchranou počas chladných zimných dní. Sviežosť zeleniny a zemiakov v kombinácii s pikantnou chuťou mletého mäsa vytvára vynikajúcu kombináciu. Pridajte toast alebo čerstvú bagetu a deň je zachránený.

Polievka z kapusty

Sýta a zdravotne prospešná polievka z kapusty. Ideálna pre chladné dni. Všetky ingrediencie sa jednoducho uvária do mäkka!

Rýchly a jednoduchý zemiakovo pórový nákyp

Tento recept na "zemiakový pórový nákyp" je jedným z mojich najobľúbenejších zimných jedál. Je krémový, hrejivý a veľmi sýty. Toto jedlo som pripravila nespočetne veľakrát pre svoju rodinu a priateľov a vždy má veľký úspech. Čerstvý pór a zemiaky sú dusené s cesnakom a potom zapečené v rúre - lahôdka pre chuťové bunky!

Špenátové knedličky spinatnockerl - špecialita z Rakúska

Tento recept je jedným z mojich najobľúbenejších jedál z rakúskej kuchyne. Pamätám si, ako moja stará mama vždy pripravovala tieto špenátové knedličky s láskou a starostlivosťou. Nadýchané knedličky vždy nasiakli veľkým množstvom omáčky, čo z tohto pokrmu urobilo skutočný pôžitok pre chuťové bunky.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Podobné recepty

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Zemiaky zapekané s klobáskou

Podobné francúzskym zemiakom...ale sú nadýchanejšie a ľahšie. Ja som použila klobásku zo syrečkami,dodalo to jedlu inú chuť a menej kalórií.

Varené zemiaky so špenátom a fetou

Jednoduché a zdravé jedlo, ktoré je ideálne pre rýchlu večeru. Zmes čerstvého špenátu, feta syra a teplých zemiakov je jednoducho úžasná.

Guláš z mletého mäsa

Tento silný, výdatný guláš bol už viackrát našou záchranou počas chladných zimných dní. Sviežosť zeleniny a zemiakov v kombinácii s pikantnou chuťou mletého mäsa vytvára vynikajúcu kombináciu. Pridajte toast alebo čerstvú bagetu a deň je zachránený.

Polievka z kapusty

Sýta a zdravotne prospešná polievka z kapusty. Ideálna pre chladné dni. Všetky ingrediencie sa jednoducho uvária do mäkka!

Rýchly a jednoduchý zemiakovo pórový nákyp

Tento recept na "zemiakový pórový nákyp" je jedným z mojich najobľúbenejších zimných jedál. Je krémový, hrejivý a veľmi sýty. Toto jedlo som pripravila nespočetne veľakrát pre svoju rodinu a priateľov a vždy má veľký úspech. Čerstvý pór a zemiaky sú dusené s cesnakom a potom zapečené v rúre - lahôdka pre chuťové bunky!

Špenátové knedličky spinatnockerl - špecialita z Rakúska

Tento recept je jedným z mojich najobľúbenejších jedál z rakúskej kuchyne. Pamätám si, ako moja stará mama vždy pripravovala tieto špenátové knedličky s láskou a starostlivosťou. Nadýchané knedličky vždy nasiakli veľkým množstvom omáčky, čo z tohto pokrmu urobilo skutočný pôžitok pre chuťové bunky.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4151 receptov

Mäsité jedlá

2004 receptov

Mascarpone

289 receptov

Večera

3817 receptov

Dezert

3130 receptov

Raňajky

1153 receptov

Cestoviny

457 receptov