Zdroj: JillWellington via Pixabay
Punč s vaječným likérom
Tento recept na vaječný punč pochádza z USA a bol prenesený do Európy. Punč s vaječným likérom je v našej rodine klasikou, najmä počas chladných zimných dní. Poskytuje teplo a pohodu v každej šálke a vždy je hitom, keď máme hostí. Kombinácia vaječného likéru, rumu a šľahačky vytvára neuveriteľne krémovú a bohatú chuť.
Ingrediencie
- 500 ml Vaječný likér
- 1⁄2 l mlieko
- 4 cl rum
- 200 ml šľahačka
- 1 vanilkový struk
- 2 Polievková lyžica cukor
- Škorica a muškátový oriešok na ozdobu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ak chcete pripraviť vaječný likérový punč, zohrejte mlieko v hrnci, ale dávajte pozor, aby nezačalo vrieť. Túto radu som sa naučila od svojej babičky, aby sa mlieko nezrazilo alebo nepripálilo.
Pridajte cukor a semienka z vanilkového struku a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
Odstavte panvicu z ohňa a opatrne pridajte vaječný likér. Malo by sa to robiť postupne, pričom pri každom pridaní intenzívne miešajte.
Teraz pridajte rum a znova premiešajte.
Šľahačku vyšľahajte v samostatnej miske do tuha a opatrne ju vmiešajte do punču. Dávajte pozor, aby ste nemiešali príliš veľa a zachovali krémovú štruktúru šľahačky.
Punč s vaječným likérom podávajte v tepelne odolných pohároch a posypte trochou škorice a muškátového orieška.