REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XltjMKz1anlkX9-iLrxH/f362eb477aa829a698b4394fd7aa8a.jpeg)
Prívarok tekvicovo-cukinový
Veľmi dobrý a ľahká príprava,,aj detičky ho milujú
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 ks cibuľa
- 2 pl hladkej múky
- žltá tekvica
- cukina
- 500 ml smotana na varenie
- olej
- 1 čl kôpor nasekaný
- mleté korenie čierne
- soľ
- rasca mletá
- vegeta
- ocot
- cukor kryštálový
- 2 pl múka hladká
- 300 ml mlieko
- 100 ml voda

REKLAMA
Postup
45 min
1. Krok
Očistíme cukinu/tekvicu, postrúhame na hrubšom strúhadle.Na osmahnutej cibuli popražíme nastrúhanú tejvicu.Osolíme nech pustí šťavu a dusíme asi 15 minút . Keď je tekvička skoro mäkká, dochutíme ju koreninami, chvíľku ešte povaríme.
2. Krok
V miske smotanu na varenie,vodu mlieko 2PL múky a rozhabarkujeme, aby neostali hrudky. Prívarok postupne zahustíme, necháme prevrieť ešte 10 minút a odstavíme.Ak máme málo husté pridáme ešte múku rozmiešanú v mlieku alebo vode.Nakoniec dochutíme octom,alebo štavou s citróna a cukrom. S cukrom opatrne pretože tekvička je sama o sebe dosť sladká stačiť nám bude iba trošku.
3. Krok
Ja som upiekla volské oko a podávala s varenými zemiaky,,,,dobrú chuť. :)