Pravá talianská focaccia recept

VIDEORECEPT Pravá talianská focaccia recept

REKLAMA

Recept na rýchlu talianskú focacciu

  • 55Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 400 g hladkej múky Pridané do
  • 320 g vody Pridané do
  • 8 g soli Pridané do
  • 60 g oleja Pridané do
  • 4 g droždia Pridané do
  • cherry paradajky a čerstvé bylinky na posypanie Pridané do
  • Vločková soľ na posypanie Pridané do
  • 14 šálky olivového oleja Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pridajte droždie do teplej vody a nechajte aktivovať.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Do veľkej misy dáme múku a soľ, premiešajte aby sa spojili.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 2

Zdroj: Youtube

3. Krok

Pridajte olej a kvasnicovú vodu a miešajte, kým sa múka nespojí a nezhydratuje. Miesime len toľko, aby sme to spojili.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube

4. Krok

Prikryte a nechajte 45 minút odpočívať.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 4

Zdroj: Youtube

5. Krok

Namočte si ruky, aby sa vám cesto nelepilo na prsty, nadvihnite cesto na jednej strane tak ďaleko, aby sa neroztrhlo, a zložte ho na seba. Otočte misku o 90 stupňov a opakujte ešte 10-12 krát. Prikryte a nechajte odpočívať ďalších 45 minút.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 5

Zdroj: Youtube

6. Krok

Zatiaľ čo cesto odpočíva, pripravte si liatinovú alebo oceľovú panvicu a natrite dno 1/4 šálky olivového oleja.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 6

Zdroj: Youtube

7. Krok

Keď si cesto odpočinie, pridajte ho na dobre vymastenú panvicu a rozložte. Prikryté cesto ďalších 30 min odpočíva. Medzitým si očistíme cherry paradajky, nakrájame na polovice.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 7

Zdroj: Youtube

8. Krok

Po 30 minútach pokvapkajte olivovým olejom natoľko, aby sa vrch pokryl.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 8

Zdroj: Youtube

9. Krok

Prstami zatlačte do cesta tak, aby ste na ňom urobili malé jamky. Robíme to preto, aby sa cesto v rúre nadvihlo rovnomerne.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 9

Zdroj: Youtube

10. Krok

Navrch posypeme paradajkami a čerstvými bylinkami, posypte vločkovou soľou a vložte do rúry s teplotou 200 °C, kým nie je po celej ploche zlatohnedá.

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 10

Zdroj: Youtube

11. Krok

Vyberte z rúry, vyklopte z panvice a nechajte 45 minút odpočívať na mriežke. Dobrú chuť

Pravá talianská focaccia recept - krok prípravy 11

Zdroj: Youtube

Komentáre (1)

Vilma 26. 9. 2022

Robím to presne ako ty - je to výborné jedlo .

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Fit slaný cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Fit slaný cuketový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca cuketová baba na plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Nakladané paradajky s cibuľou a cesnakom
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Fit slaný cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Fit slaný cuketový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca cuketová baba na plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Nakladané paradajky s cibuľou a cesnakom
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

863 receptov
Recipe author image Adri1017

Pravá talianská focaccia recept

Recept na rýchlu talianskú focacciu

55
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Pridajte droždie do teplej vody a nechajte aktivovať.

2. Krok

Do veľkej misy dáme múku a soľ, premiešajte aby sa spojili.

3. Krok

Pridajte olej a kvasnicovú vodu a miešajte, kým sa múka nespojí a nezhydratuje. Miesime len toľko, aby sme to spojili.

4. Krok

Prikryte a nechajte 45 minút odpočívať.

5. Krok

Namočte si ruky, aby sa vám cesto nelepilo na prsty, nadvihnite cesto na jednej strane tak ďaleko, aby sa neroztrhlo, a zložte ho na seba. Otočte misku o 90 stupňov a opakujte ešte 10-12 krát. Prikryte a nechajte odpočívať ďalších 45 minút.

6. Krok

Zatiaľ čo cesto odpočíva, pripravte si liatinovú alebo oceľovú panvicu a natrite dno 1/4 šálky olivového oleja.

7. Krok

Keď si cesto odpočinie, pridajte ho na dobre vymastenú panvicu a rozložte. Prikryté cesto ďalších 30 min odpočíva. Medzitým si očistíme cherry paradajky, nakrájame na polovice.

8. Krok

Po 30 minútach pokvapkajte olivovým olejom natoľko, aby sa vrch pokryl.

9. Krok

Prstami zatlačte do cesta tak, aby ste na ňom urobili malé jamky. Robíme to preto, aby sa cesto v rúre nadvihlo rovnomerne.

10. Krok

Navrch posypeme paradajkami a čerstvými bylinkami, posypte vločkovou soľou a vložte do rúry s teplotou 200 °C, kým nie je po celej ploche zlatohnedá.

11. Krok

Vyberte z rúry, vyklopte z panvice a nechajte 45 minút odpočívať na mriežke. Dobrú chuť

Ingrediencie
400 g
hladkej múky
320 g
vody
8 g
soli
60 g
oleja
4 g
droždia
cherry paradajky a čerstvé bylinky na posypanie
Vločková soľ na posypanie
14 šálky
olivového oleja