REKLAMA
   
Zdroj: Canva
Pravá Milánska polievka
Pravá talianska paradajková polievka
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 3 pl olivový olej
 - 1 ks Cibuľa
 - 2 strúčiky cesnak
 - 2 konzervy lúpané paradajky
 - 1 ks bobkový list
 - 2 čl sušené oregano
 - čerstvá bazalka
 - čerstvé mleté korenie
 - 500 ml zeleninový bujón
 - hnedý cukor
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 35 min.
1. Krok 
  V hrnci si ohrejeme olivový olej a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a restujeme 5 minút. Pridáme pretlačený cesnak a opäť restujeme.
2. Krok 
  Vložíme lúpané paradajky, okoreníme a premiešame.
3. Krok 
  Zmes posypeme sušeným oregánom, pridáme bobkový list a hrsť čerstvej bazalky.
4. Krok 
  Podlejeme zeleninovým vývarom, tak aby boli paradajky ponorené. Privedieme k varu a dusíme 20 minút. Vyberieme bobkový list.
5. Krok 
  Rozmixujeme na jemný krém. Dochutíme soľou, korením a hnedým cukrom.
6. Krok 
  Môžeme podávať s chlebom, posypané čerstvými bylinkami alebo strúhaným parmezánom. Dobrú chuť !