Pravá hubová mačanka

REKLAMA

Domáca mačanka recept. Svoje pomenovanie dostala na základe toho, že sa podáva s chlebom, ktorý sa do máčanky namáča.

  • 55Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • hrsť veľkú sušených lesných húb Pridané do
  • 1 l šťavy z kvasenej kapusty (jušky) Pridané do
  • 1 menšiu cibuľu Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 listy bobkové Pridané do
  • 3 guľôčky nového korenia Pridané do
  • 250 ml kyslej smotany Pridané do
  • 250 ml sladkej šľahačkovej smotany Pridané do
  • 4 lyžice hladkej múky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sušené huby namočte do studenej vody aspoň hodinu pred varením. Odoberte šťavu z kyslej kapusty, podľa jej kyslosti ju môžete zriediť aj s vodou. Huby sceďte, ale pokojne môžete použiť aj vodu z nich a dajte ich variť do šťavy z kyslej kapusty spolu s bobkovým listom a novým korením asi na 30 minút. Kyslé prostredie zabezpečí, že huby nebudú úplne mäkké.

2. Krok

Kyslú a sladkú smotanu zmiešajte, pridajte trochu horúcej šťavy, v ktorej sa varia huby, pridajte hladkú múku a dobre rozmiešajte. Zmes vlejte k hubám a povarte, dosoľte a dokoreňte. Množstvo múky si, samozrejme, môžete prispôsobiť podľa toho akú hustotu máčanky preferujete.

3. Krok

Podávame s chlebom. Dobrú chuť

Komentáre (1)

darka_vari_detom 3. 5. 2022

Dakujem velmi pekne za tento super recept.:-)

Podobné recepty

Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Jednoduchá krémová hubová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá krémová hubová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravá cesnaková pomazánka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Zdravá cesnaková pomazánka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšia silvestrovská kapustnica
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiaky na kyslo, tradičný recept
Recept od prémiového používateľa
Výborný kelový prívarok ako od babičky
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cesnaková polievka v bochníku
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Cesnaková polievka v bochníku

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Jednoduchá krémová hubová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá krémová hubová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravá cesnaková pomazánka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Zdravá cesnaková pomazánka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšia silvestrovská kapustnica
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiaky na kyslo, tradičný recept
Recept od prémiového používateľa
Výborný kelový prívarok ako od babičky
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cesnaková polievka v bochníku
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Cesnaková polievka v bochníku

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Adri1017

Pravá hubová mačanka

Domáca mačanka recept. Svoje pomenovanie dostala na základe toho, že sa podáva s chlebom, ktorý sa do máčanky namáča.

55
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Sušené huby namočte do studenej vody aspoň hodinu pred varením. Odoberte šťavu z kyslej kapusty, podľa jej kyslosti ju môžete zriediť aj s vodou. Huby sceďte, ale pokojne môžete použiť aj vodu z nich a dajte ich variť do šťavy z kyslej kapusty spolu s bobkovým listom a novým korením asi na 30 minút. Kyslé prostredie zabezpečí, že huby nebudú úplne mäkké.

2. Krok

Kyslú a sladkú smotanu zmiešajte, pridajte trochu horúcej šťavy, v ktorej sa varia huby, pridajte hladkú múku a dobre rozmiešajte. Zmes vlejte k hubám a povarte, dosoľte a dokoreňte. Množstvo múky si, samozrejme, môžete prispôsobiť podľa toho akú hustotu máčanky preferujete.

3. Krok

Podávame s chlebom. Dobrú chuť

Ingrediencie
hrsť
veľkú sušených lesných húb
1 l
šťavy z kvasenej kapusty (jušky)
1
menšiu cibuľu
2 strúčiky
cesnaku
2 listy
bobkové
3
guľôčky nového korenia
250 ml
kyslej smotany
250 ml
sladkej šľahačkovej smotany
4 lyžice
hladkej múky
soľ
čerstvo mleté čierne korenie