Pravá hubová mačanka

55 min
4
REKLAMA

Domáca mačanka recept. Svoje pomenovanie dostala na základe toho, že sa podáva s chlebom, ktorý sa do máčanky namáča.

55 min
4
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • hrsť veľkú sušených lesných húb Pridané do
  • 1 l šťavy z kvasenej kapusty (jušky) Pridané do
  • 1 menšiu cibuľu Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 listy bobkové Pridané do
  • 3 guľôčky nového korenia Pridané do
  • 250 ml kyslej smotany Pridané do
  • 250 ml sladkej šľahačkovej smotany Pridané do
  • 4 lyžice hladkej múky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sušené huby namočte do studenej vody aspoň hodinu pred varením. Odoberte šťavu z kyslej kapusty, podľa jej kyslosti ju môžete zriediť aj s vodou. Huby sceďte, ale pokojne môžete použiť aj vodu z nich a dajte ich variť do šťavy z kyslej kapusty spolu s bobkovým listom a novým korením asi na 30 minút. Kyslé prostredie zabezpečí, že huby nebudú úplne mäkké.

2. Krok

Kyslú a sladkú smotanu zmiešajte, pridajte trochu horúcej šťavy, v ktorej sa varia huby, pridajte hladkú múku a dobre rozmiešajte. Zmes vlejte k hubám a povarte, dosoľte a dokoreňte. Množstvo múky si, samozrejme, môžete prispôsobiť podľa toho akú hustotu máčanky preferujete.

3. Krok

Podávame s chlebom. Dobrú chuť

Komentáre (1)

darka_vari_detom 3. 5. 2022

Dakujem velmi pekne za tento super recept.:-)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1517 receptov

Mäsité jedlá

669 receptov

Lacné jedlá

787 receptov

Raňajky

513 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov