Pravá hubová mačanka

REKLAMA

Domáca mačanka recept. Svoje pomenovanie dostala na základe toho, že sa podáva s chlebom, ktorý sa do máčanky namáča.

  • 55Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • hrsť veľkú sušených lesných húb Pridané do
  • 1 l šťavy z kvasenej kapusty (jušky) Pridané do
  • 1 menšiu cibuľu Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 listy bobkové Pridané do
  • 3 guľôčky nového korenia Pridané do
  • 250 ml kyslej smotany Pridané do
  • 250 ml sladkej šľahačkovej smotany Pridané do
  • 4 lyžice hladkej múky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sušené huby namočte do studenej vody aspoň hodinu pred varením. Odoberte šťavu z kyslej kapusty, podľa jej kyslosti ju môžete zriediť aj s vodou. Huby sceďte, ale pokojne môžete použiť aj vodu z nich a dajte ich variť do šťavy z kyslej kapusty spolu s bobkovým listom a novým korením asi na 30 minút. Kyslé prostredie zabezpečí, že huby nebudú úplne mäkké.

2. Krok

Kyslú a sladkú smotanu zmiešajte, pridajte trochu horúcej šťavy, v ktorej sa varia huby, pridajte hladkú múku a dobre rozmiešajte. Zmes vlejte k hubám a povarte, dosoľte a dokoreňte. Množstvo múky si, samozrejme, môžete prispôsobiť podľa toho akú hustotu máčanky preferujete.

3. Krok

Podávame s chlebom. Dobrú chuť

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Dakujem velmi pekne za tento super recept.:-)

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s medvedím cesnakom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s medvedím cesnakom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Adri1017

Pravá hubová mačanka

Domáca mačanka recept. Svoje pomenovanie dostala na základe toho, že sa podáva s chlebom, ktorý sa do máčanky namáča.

55
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Sušené huby namočte do studenej vody aspoň hodinu pred varením. Odoberte šťavu z kyslej kapusty, podľa jej kyslosti ju môžete zriediť aj s vodou. Huby sceďte, ale pokojne môžete použiť aj vodu z nich a dajte ich variť do šťavy z kyslej kapusty spolu s bobkovým listom a novým korením asi na 30 minút. Kyslé prostredie zabezpečí, že huby nebudú úplne mäkké.

2. Krok

Kyslú a sladkú smotanu zmiešajte, pridajte trochu horúcej šťavy, v ktorej sa varia huby, pridajte hladkú múku a dobre rozmiešajte. Zmes vlejte k hubám a povarte, dosoľte a dokoreňte. Množstvo múky si, samozrejme, môžete prispôsobiť podľa toho akú hustotu máčanky preferujete.

3. Krok

Podávame s chlebom. Dobrú chuť

Ingrediencie
hrsť
veľkú sušených lesných húb
1 l
šťavy z kvasenej kapusty (jušky)
1
menšiu cibuľu
2 strúčiky
cesnaku
2 listy
bobkové
3
guľôčky nového korenia
250 ml
kyslej smotany
250 ml
sladkej šľahačkovej smotany
4 lyžice
hladkej múky
soľ
čerstvo mleté čierne korenie